Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tetűriasztó hajgumi, a csajok kedvéért

Szerző: Babaszoba.hu

2015. november 3.

Forrás: babaszoba.hu

Amikor meghallottam, hogy most már van a piacon tetűriasztó hajgumi is, akkor egyből felkaptam a fejem. Az orrfacsaróan büdös samponon edződött édesanya azt mondatta velem: ezt meg kell néznem a saját szememmel.

Nem sokkal azután, hogy a lányom elkezdte az ovit, bombaként robbant a hír: megjelent a tetű a csoportban. Az első reakció az volt, hogy egy másodpercen belül viszketni kezdett a fejem. A következő pedig az, hogy elvágtáztam a gyógyszertárba, ahol megvásároltam egy megelőzésre szolgáló sampont. Este hajmosás. Rettenetes büdös a fürdőszobában, fanyalgó gyerek a fürdőkádban. "De Anya, miért nem a málnással mosod?" Őszintén szólva, ha tetű lennék, én sem másznék bele ilyen büdös hajba - futott át az agyamon.
Sampon ide vagy oda, naponta többször, rajtaütésszerűen ellenőriztem porontyom hajzatát. Szerencsére megúsztuk. Azért időnként megmosom a haját a "büdös samponnal" - csak így hívjuk őkelmét.

Múltkor hallottam egy ismerősömtől, hogy van olyan hajgumi, ami tetűriasztó hatással bír. Kicsit viccesnek tartottam az ötletet, de ahogy jobban belegondoltam, végül is simán működhet a dolog, ha találtak egy olyan szert, ami nagyobb hatókörben és tartósan képes kifejteni a hatását.

Sikerült szereznem egy csomaggal. Vidám dizájnú kis doboz, benne 8 darab tasak. Elvileg több szín is lapul a dobozban, nem egyformák a gumik. (Lehet divatozni.) Utánanéztem a márkának, terméknek. A Po-lice weboldalán - ez a neve - leírják, hogy az innovatív hajgumik természetes hatóanyagot tartalmaznak, és bizonyítottan védenek a hajtetvektől 2 hétig. Így a doboz tulajdonképpen 4 hónapig oltalmazza a lányunkat a kellemetlenkedő bestiától.

Mi van benne, vagyis a hajgumin? A dobozon található összetevő tájékoztató szerint rozmaringolaj, teafaolaj, borsmentaolaj, citromfűolaj, levendula, kamilla biztosítja a hatékonyságot. Felhívják a figyelmet, hogy szembe nem kerüljön, ne dörzsölődjön a hatóanyag. Mondjuk, ha a mentára gondolok, akkor ezt a felhívást teljesen megalapozottnak tartom.

A puding próbája az evés. A hajgumié meg a hajba tétel. A szokásos, reggeli rőzserendezgetésbe beiktattuk a tetűriasztó hajgumi bevetését. Piros színű, kellemes, mentás illatú. Az orrunkat is tisztítja legalább. Percről percre lágyul az illóolaj illata, hamar megszokja az orr. Mehet a lányom oviba. A tetűt kihúzhatom a veszélyforrás listáról.

Videó a reggeli tetűriasztó hajgumi tesztelésről:
Szerencsére már itthon is kapható a spéci hajgumi. Ezt a webáruházat találtuk, mint egyetlen hazai tetűriasztó hajgumi lelőhelyet - shop.po-lice.eu A webáruház felajánlott egy ideiglenes akciót nekünk (érdemes kihasználni):
a Babaszobáról érkezők most 1000 Ft kedvezményt kapnak, ha beírják a "babaszoba" szót a kuponkód mezőbe.


S végül 4 dolog, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni a tetű kapcsán:

 • Ha valamelyik gyerek tetves lesz a csoportban, ne közösítsétek ki sem őt, sem a szülőket, mert nem társadalmi helyzettől, higiéniai szokásoktól függ, hogy kinek telepszik meg a fejtetű a hajában. Hiába vagy mániákusan tiszta, lehet, holnap ti következtek.

 • Érdemes tenni a megelőzésért, mert amellett, hogy nehéz és rettenetesen macerás a kis rovartól megszabadulni, kellemetlen és idegesítő is a viszketés, ezen felül még jó pár napra meg is akasztja a család életét. A tetves gyermeket ugyanis nem szabad közösségbe vinni. És anyuci sem mehet dolgozni, ha az ő hajába is befészkelt a tetű.

 • Több kislány lesz tetves, mint fiú, így az ők esetükben fokozottan figyelni kell a megelőzésre!

 • 3 és 12 éves kor között a leggyakoribb a fejtetű, így ebben az időszakban jobban kell figyelni a csemetére.

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék