Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Termékvisszahívás Möbelixben kapható csészékre

Szerző: Babaszoba.hu

2016. június 30.

Forrás: NÉBIH

Ha ilyen bögrét vásárolt a Möbelixben, azonnal vigye vissza vagy ne használja tovább!

Termékvisszahívás Möbelixben kapható csészékre

Kobalt kioldódás miatt, kínai eredetű kávés csészét vont ki a forgalomból az osztrák hatóság az Európai Unió gyorsvészjelző (RASFF) rendszerén érkezett riasztás szerint. A csészékből Magyarországon a Möbelix áruházaiba érkezett - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).
A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait.
Figyelembe véve a termék rendeltetését, valamint azt, hogy a magasabb hőmérsékletű italok az esetek többségében felgyorsítják a kioldódási folyamatokat, a NÉBIH azt kéri, hogy, aki rendelkezik háztartásában a képeken szereplő kávés csészével ne használja tovább.
A hatósági vizsgálat megállapította, hogy a Möbelix Kft. magyarországi központja (1095 Budapest, Soroksári út 86.) a termékvisszahívásról értesítette valamennyi magyarországi partnerét. A vállalkozók önkéntes intézkedés keretében zárolták valamennyi még készleten lévő terméküket és vásárlói tájékoztatót helyeztek ki az üzletekben a termékvisszahívásról. 264 db terméket vontak ki a forgalomból, melyből 4 db terméket a vásárlók vittek vissza. A termékeket megsemmisítik.
A Möbelix a honlapján arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett bögréket vigyék vissza az üzleteik egyikébe, ahol visszakapják a vételárat.
Amit a kobaltról tudni kell:
A kobalt nyomelem, a B12 vitamin (kobalamin) központi atomja, kis mennyiségben az emberi szervezetnek szüksége van rá. Nagyobb mennyiségben azonban az emberi szervezetben nem kívánatos anyag. A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) a kobalt és kobalt vegyületek csoportját lehetséges emberi rákkeltőként a 2B csoportba sorolta be.
A RASFF riasztásban szereplő kávésbögréből az osztrák hatóság mérései szerint a jó gyártási gyakorlat szerint előállított termékeknél elérhetőhöz képest mintegy 20 szoros mennyiségű kobalt kioldódás volt tapasztalható, ami rendszeres használat mellett humán egészségügyi aggályt vethet fel.
A termék az alábbi azonosító adatokkal rendelkezik:
Neve: Gustel
Űrtartalom: 210 ml
Tételazonosító: L ZDZX5
A riasztás szerinti cikkszám: 82490203
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék