Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tanévkezdés: megvizsgálták az iskolaszereket

Szerző: Babaszoba.hu

2020. augusztus 26.

Forrás: fogyasztovedelem.kormany.hu

Az országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton 21 különböző iskolaszer ólom-, kadmium- és réztartalmát vizsgálták be.

Tanévkezdés: megvizsgálták az iskolaszereket (fotó: Getty Images)
Az iskolaszerek kiválasztásakor is kiemelt szempont a biztonság, a szeptemberi iskolakezdés előtti vizsgálatukat tehát a magyar gyermekek, fiatalok védelme indokolta - írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton 21 különböző iskolaszert ellenőriztek.
Az egészségkárosodás elkerülése érdekében a jogszabály szigorú határértékeket rögzít a vizsgált eszközök ólom-, kadmium- és réztartalmára. E fémeket a korábbi gyártástechnológiák során a színezékekben használták, az ITM akkreditált vegyipari laboratóriuma ezeket az anyagokat vizsgálta. A 21 ellenőrzött színes ceruza, tempera, krepp papír, színes rajzlap és fűzőlap kivétel nélkül megfelelt a követelményeknek. A vizsgálati eredmények tételes ismertetése innen tölthető le.

Az akkreditált labor 2017 óta minden évben ellenőrzi a tanszereket az iskolakezdés előtt. Az ideit is beleértve a legutóbbi három vizsgálat már semmiféle kifogásolni valót nem talált a kreatív eszközökben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék