Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szülői igazolás: fehérítsük ki a rendszert!

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 19.

Forrás: Index.hu/babaszoba.hu

Több jogot kellene adni a szülőknek, legalábbis ami az iskolai hiányzásokat illeti. Ezt sürgeti a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is.

Nagyobb szabadságot kéne adni a szülőknek

Pölöskey Péter, az Egyesület vezetőségi tagja, házi gyermekorvos a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy nagyobb szabadságot kellene adni a szülőknek, hogy igazolhassák, ha egy ártatlanabb betegség miatt a gyermek otthon marad.
A Házi Gyermekorvosok Egyesületének októberi felmérése szerint a házi gyermekorvosok 95 százaléka úgy gondolja, hogy enyhe betegség esetén a szülő is alkalmas az otthoni kezelésre és arra is, hogy megállapítsa, hogy megszűntek a tünetek.
Már hónapok óta szorgalmazza egyébként több gyermekorvos, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és természetesen nem hivatalosan ugyan, de sok szülő, hogy ha a gyereknek enyhe betegsége van, például náthája, akkor ne kelljen a rendelőbe menni kizárólag az orvosi igazolásért. Ilyen esetekben a gyereket kiteszik valamilyen betegségnek is, amit a várakozás során a rendelőben kaphat el.
A Magyar Nemzet cikke szerint gyakran most az történik, hogy vizsgálat nélkül, telefonbeszélgetés után, látatlanban írja meg az orvos az igazolást a gyereknek - írja az Index.
A legtöbb iskolában egyébként 3 napot igazolhat a szülő, amit nem törvény határoz meg, hanem az iskola házirendje.
Évtizedekkel korábban még voltak olyan fertőző betegségek, például a szamárköhögés, a diftéria és a tbc, amelyek miatt szükséges volt, hogy az orvos mindig találkozzon a gyermekkel. Ez ma már nem indokolt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék