Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szülő és gyermek együtt lehet a Bethesdában

Szerző: Babaszoba.hu

2016. április 23.

Forrás: babaszoba.hu

Közel fél éve fogadja a rászoruló családokat a Bethesda Anyák Háza.

A széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően a Bethesda Gyermekkórház udvarán található épület kulturált szállást nyújt az égéssérült gyermekek hozzátartozójának. Így a szülők gyermekük mellett maradhatnak a sokszor hosszas gyógykezelés teljes ideje alatt, amikor a legnagyobb szükség van rájuk.

Együtt a Bethesdában


A Bethesda Anyák Háza ünnepélyes átadására tavaly novemberben került sor. A felújítás során kialakított helységekben összesen 9, beteg gyermekét kísérő hozzátartozó számára tudunk szálláslehetőséget biztosítani. Ezen túl folyamatban van a kórház ügyeletes orvosai és nővérei számára öltöző és pihenőhelységek kialakítása. A kezdeményezést számos hazai és nemzetközi együttműködő partner segítette, többek között Kováts Adél színművésznő, Jaksa Petra önkéntes tűzoltó, valamint az SCA Hygiene Products Kft. a cég fenntartható társadalmi felelősségvállalási stratégiájának részeként.
A Bethesda Anyák Háza küldetése, hogy a szülők számára biztos hátteret nyújtson. Így nem csupán szállást, de lelki támogatást és a legszükségesebb mindennapi teendők ellátására (mosás, teakonyha, közösségi tér) is megfelelő helyeket is találnak. Az átadás óta 36 rászoruló szülő kapott ingyenes szállást és ellátást a Bethesda Anyák Házában. A leghosszabb itt tartózkodás 60 nap volt, míg a szobákban eddig összesen 305 éjszakát töltöttek el az ország minden tájáról hozzánk érkező gyermekek szülei a gyógykezelés ideje alatt.

A Bethesda Anyák Háza még több rászoruló gyermeknek és családjának szeretne biztonságot és reményt adni. Ha segíteni szeretnél, itt teheted meg.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Kis kórházi illemtan: hogyan viselkedjünk a gyerekosztályon?
 • Ha kórházba kerül a gyerek - Jogok és lehetőségek
 • Gyerekszobát a gyerekkórházakba!
 • Kórházba kerül a gyerek

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék