Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szlovákiában már ötéves kortól oltanak koronavírus ellen

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 10.

Forrás: MTI

Szlovákiában már az 5-11 éves korosztály számára is lehetővé válik a koronavírus elleni oltás felvétele.

Szlovákiában már ötéves kortól oltanak koronavírus ellen (fotó: Getty Images)
Vladimír Lengvarsky szlovák egészségügyi miniszter a döntéssel kapcsolatban azt mondta: azt részben szakértők és orvosok kérése alapján hozták meg. Hangsúlyozta: az oltás felvétele ebben a korosztályban is önkéntes, a szülő kérelme és a gyermekorvos jóváhagyása után történhet meg. Szlovákiában a 12 évesnél idősebb gyerekek számára már hónapokkal korábban lehetővé tették az oltás felvételét.
Lengvarsky bejelentette azt is, hogy Szlovákiában a jövő héttől lehetővé válik a koronavírus elleni oltások harmadik adagjának felvétele is.
Az oltóanyag harmadik adagját azok kaphatják meg, akik esetében már legalább nyolc hónap eltelt azóta, hogy megkapták egy mRNS típusú oltóanyag második adagját. A miniszter úgy tájékoztatott, hogy a harmadik adag oltást elsőként az egészségügyi dolgozók, a szociális intézmények alkalmazottai, illetve az oktatásügyben dolgozók és a 60 évnél idősebbek kaphatják meg.
A mintegy öt és fél millió lakosú országban a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) adatai szerint közel 2 millió 191 ezren kapták már meg a második adag oltást, további 203 ezren még csak egy adag oltást vettek fel.
Szlovákiában az elmúlt hetekben emelkedést mutatott az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések napi száma, az elmúlt egy hétben mintegy duplája az egy héttel korábbi adatnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék