Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szlávik: fontos a maszkhasználat, a második hullám nagyobb, mint az első volt

Szerző: Babaszoba.hu

2020. szeptember 28.

Forrás: HVG.hu

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa azt is elmondta, hogy a középkorú, nem krónikus betegek is kórházba, lélegeztetőgépre kerülhetnek.

Szlávik: fontos a maszkhasználat, a második hullám nagyobb, mint az első volt (fotó: Getty Images)
Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa vasárnap a közmédiának - írja a hvg.hu.
Szlávik arra is felhívta a figyelmet, hogy nem mindenhol és nem megfelelően hordják az emberek a maszkot. A járvány második hulláma jóval nagyobb, mint az első hullám volt, egyre több a beteg. A fertőzöttek átlagéletkora jóval alacsonyabb, mint korábban. Kórházi kezelésre leginkább az idős betegek szorulnak, de ha nagyon sok fertőzött lesz, elképzelhető, hogy középkorú, nem krónikus betegek is kórházba, lélegeztetőgépre kerülnek.
Ezért mindenki egyéni felelőssége - korcsoporttól függetlenül - a maszkhordás - figyelmeztet Szlávik János.
A Dél-pesti Centrumkórházban szombaton újabb "kapacitásokat nyitottak" mind a fekvőbeteg, mind az intenzív osztályon. A kezelésekkel kapcsolatban elmondta, hogy sok kísérleti terápiát használnak és a plazmaterápia is egyre elterjedtebb.
.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék