Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szex frissítve!

Szerző: Both Gabi

2011. június 25. | Frissítve: 2017. március 9.

Forrás: Kismama magazin

Szex a szülés után? Hiába vagytok összeszokott páros, most valójában egy új nő és egy új férfi találkozik.

A szexualitás a baba születése után is fontos egy pár életébenTény, hogy ezentúl, lelkileg legalábbis, mindig hárman lesztek. Még az ágyban is. Nehéz ráhangolódni a szexre, ha közben a gyereken, a megélhetésen, a napi bosszúságokon töprengsz. Gyakorold, hogyan tudod mindezt egy belső fiókba pakolni és becsukni, vagyis kizárni a tudatodból.
Az intimitás erővonalai is átrendeződnek. A férfi sokszor úgy érzi, lassan kiszorul minden fontos dologból, és elhanyagolják. Vajon milyen szerep jut neki most a megnövekedett anyagi terhek viselésén kívül? Az intim terek átalakulnak, ahogyan megváltoznak az alvási viszonyok is. Mindeközben a férfi libidója nem változik, a nőé viszont átmenetileg szünetelhet. Emiatt zárójelbe kerül valami olyasmi a kapcsolatban, ami azelőtt mindkettőtöknek nagyon fontos volt.
Gondolj arra, milyen üdítő lehet egy jó orgazmus! Feltöltődsz, és emlékezteti a testedet egy másik, még a terhesség előtti üzemmódra. No de hogyan kelthetsz magadban újra vágyat úgy, hogy valójában nem is igazán kívánod a szexet?

Így kezdjétek újra!

Nagyon finoman, lassan kell haladni ebben az izgalmas időszakban, különösen akkor, ha fájdalmas a behatolás. Beszéljetek a dologról, tegyetek érte mindketten, hogy jobb legyen, szeressétek, kényeztessétek egymást. Fantázia, idő, figyelem...
Próbáljátok meg átszabni időnként a hétköznapi rutinokat - utazzatok el. Akár együtt, akár külön - mindkettő felfrissítheti egymás iránti érzéseiteket.
Találj ki valódi meglepetéseket! Menj elé a munkahelyére, titokban foglalj asztalt a kedvenc éttermében. Keresd ki a régi kedvenc zenéjét, és várd haza azzal. Csempéssz a táskájába kellőképpen rejtélyes és izgalmas üzenetet.
Szakítsatok időt egymásra! Ez elsősorban szervezés és elhatározás kérdése. Semmi nem ér annyit, mint egy összetartó család, ennek pedig a kettőtök kapcsolata a váza, az alapja, a magja - ettől ne sajnáljátok az időt. Ha ez tönkremegy, elromlik az összes többi dolog is, ami látszólag prioritást élvez.
A közös időben mehettek wellnesshotelbe, kölcsönlakásba, vagy akár csak a saját fürdőszobátokba is. Az a fontos, hogy kényeztessétek egymást testileg és lelkileg is új dolgok kipróbálásával. Ne úgy kezdjetek a szexhez, ahogy szoktátok, keressetek új utakat (szexjátékok, tantrikus szex, erotikus masszázs, hastánc).
A "topis", rosszkedvű, ingerült "anyuka" nem túl vágykeltő. Tedd csak fel a kérdést: mit szeretsz magadban? Milyen imázs sugárzik belőled? Találd meg magadban a szépet, az izgalmasat, és hangsúlyozd új frizurával, jellegzetes fülbevalóval, egy-egy meglepetéssminkkel, ápolt körmökkel és olyan ruhákkal, amelyek a te színeidet és formáidat keltik életre.
Nagyon fontos, hogy egyedül és együtt is kísérletezzetek: mi esik most jól a testednek? Egyedül is megkeresheted az új erogén zónáidat, vagy partneredet is biztathatod erre. Beszéljétek meg, milyen érzés a szerelmes érintés - ebben nem kellene szégyenlősnek lenni. Ha semmi kedved ahhoz, hogy a szex behatolással végződjön, okozzatok gyönyörűséget egymásnak másként.
Meglepetés lehet párodnak egy szállodában eltöltött közös éjszaka. A nagyszülők, barátok szívesen vigyáznak addig a kicsire. Nem kerül többe, mint egy jobb férfiparfüm, viszont sokkal emlékezetesebb...
Szakértőnk Mester Dóra a nagy múltú San Francisco Sex Information civil szervezetnél szerzett szexoktatói képesítést. Jelenleg Budapesten él, tanít, és azon dolgozik, hogy beszélgetéssorozatok, elméleti és gyakorlati csoportok szervezésével segítse egy szabad, előítélet-mentes, szex-pozitív szemlélet kialakulását. Munkáját folyamatosan nyomon követheted.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék