Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Számítógépfüggő lesz minden gyerek?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. február 13.

Forrás: babaszoba.hu

A gyerek ül a gép előtt. De vajon mennyit számítógépezhet, és jogos-e az aggodalom, hogy ha jól ismeri az internetet, akkor függővé is válik tőle?Egy friss felmérés szerint szomorúnak és magányosnak érezné magát internetkapcsolat nélkül a tizenkét éves vagy annál fiatalabb brit gyerekek fele. A brit Intersperience nevű kutatócég által készített felmérés szerint már a kétévesek is rájárnak a családi táblagépre, illetve a kamaszok a mobilkészülékek első számú felhasználói.
- Gyakran rosszalljuk azt a jelenséget, hogy a gyerekek érzelmileg ilyen erősen kötődnek az internethez, pedig ez teljesen természetes magatartás egy olyan nemzedék részéről, amely a társadalmi életének jelentős részét online éli - idézte Paul Hudsont, a cég igazgatóját a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.
- Ha megvonnánk tőlük az internetet, az olyan lenne, mintha a telefont vennék el az idősebb korosztálytól, ettől viszont ők lennének ugyanolyan szomorúak és magányosak.

Egy 2010-es magyar felmérés szerint a magyar gyerekek átlagosan kilencéves korukban kezdik el önállóan használni az internetet. A hangsúly itt az önálló használaton van, hiszen nyilvánvaló, hogy már a mai tizenévesek között is sokan vannak olyanok, akik öt, de akár tíz évvel ezelőtt is például a szülőkkel való közös időtöltés során már kapcsolatban kerültek az internettel (játszottak, mesét néztek). Bővebben a kutatásról itt olvashatsz. A kutatás szerint a kilenc-tíz évesek 35 százaléka, a tizenöt-tizenhat évesek 75 százaléka használja az internetet napi rendszerességgel.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék