Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szalmonellafertőzés: még ennyien vannak kórházban

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 26.

Forrás: MTI

A szalmonella baktérium okozta tünetek miatt az elmúlt héten több mint 80 beteg érkezett a Debreceni Egyetem klinikájára.

Szalmonellafertőzés: még ennyien vannak kórházban
A hajdúsámsoni szalmonellás betegek háromnegyede már elhagyhatta a Debreceni Egyetem gyermekklinikáját és a Kenézy Gyula egyetemi kórházat - közölte a Debreceni Egyetem (DE) az MTI-vel.
M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a szalmonella baktérium okozta tünetek miatt az elmúlt héten több mint 80 beteg érkezett a klinikára és az egyetemi kórház infektológiájára. A héten több mint ötvenen térhettek otthonukba és csökkenő tendenciát mutat az új betegek száma is: hétfőn hat, kedden négy, szerdán két új beteg került felvételre fertőzés gyanújával.
A kórházi ellátás alatt állók közül senki sincs súlyos, illetve életveszélyes állapotban - tette hozzá.
Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben.
Az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik - jelezte korábban a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék