Gyerek

Strandok éjszakája – csak az idő jó legyen!

Idén az ország 28 fürdője és strandja várja a látogatókat augusztus 12-én, a strandok éjszakáján olcsóbb jegyárakkal.
2011. Augusztus 02.

Az ország több fürdője 10-50 százalékkal olcsóbban adja ezen a napon a fürdőjegyeket. A kezdeményezéshez csatlakozott Hajdúszoboszló, Kehidakustány, Miskolctapolca, Cegléd, Szeged, Budapest, Leányfalu, Komárom, Püspökladány, Harkány, Gyomaendrőd, Egerszalók, Bük, Mórahalom, Eger, Esztergom, Csongrád, Cserkeszőlő, Tata, Zalakaros, Martfű, Kecskemét, Gyöngyös, Tiszakécske és Zalaegerszeg egyes fürdői, strandjai. A fürdőzésen kívül zenés programokkal, csillagászati bemutatóval és éjszakai szaunaszeánszokkal is szórakoztatják az érdeklődőket.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben 100-500 forinttal drágább belépőket is vásárolhatnak a segíteni szándékozók; ezzel azokat a családokat támogatják, akik idén nem tudnak elmenni nyaralni.

A fürdőzést népszerűsítő rendezvényt azért augusztus 12-én tartják, mert ennek a napnak a környékén látható az egyik leglátványosabb égi jelenség, a nagy augusztusi csillaghullás, a Perszeida meteorraj – közölte a Magyar Fürdőszövetség pénteken az MTI-vel.

Idén az ország 28 fürdője és strandja várja a látogatókat augusztus 12-én, a strandok éjszakáján olcsóbb jegyárakkal.

Az Európai Bizottság egyik friss kutatása szerint a magyar lakosság 47 százaléka nem tervez nyaralást az idén, vezetve azt a listát, ahol a legtöbben nem tudják kipihenni fáradalmaikat egy vakáció alatt.

Forrás: MTI