Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Spórolj egyszerűen! - 7 tipp

Szerző: Terts Mónika

2012. február 22. | Frissítve: 2017. március 14.

Forrás: babaszoba.hu

Összeszedtünk pár általános ötletet, amit ha kipróbálsz, talán lényegesen több marad a házi kasszában.

Ha odafigyelsz, sokat spórolhatsz!


- Bankkártya helyett biztonságosabb készpénzt vinni a vásárláshoz, ha nem akarunk többet költeni a tervezettnél.
- Kuponnal és akcióval sokat lehet spórolni, de csak azt érdemes megvenni, amire eleve és záros határidőn belül költenünk kellene.
- Netről szinte minden sokkal olcsóbban rendelhető, mint amennyibe a boltban kerül. Érdemes utánanézni minél többször, főleg nagyobb kiadások esetében. Ha valaki jártában-keltében el tudja hozni a raktárból, akkor még a szállítási költséget is megtakarítottuk.
- Amit lehet, és megéri, azt takarékos megjavítanunk vagy megjavíttatnunk. Ez ráadásul a környezetnek is jó.
- Amit tudunk, előállíthatunk házilag. Nyilván sok mindent nem éri meg, mert rengeteget dolgoznánk kevés pénzért, de ha például valaki a családból varrógéppel körbe tud szegni pár perc alatt néhány négyzetnyi tetraanyagot, a kész textilpelenkák árának töredékéből megvan a készlet.
- Válasszuk az újrahasználhatót az eldobható, a kimértet az előrecsomagolt dolgok helyett, és amiből van, vegyünk utántöltőt.
- A maradékokat okosan felhasználva szintén sok pénzt takaríthatunk meg. Nemrégiben viaszosvászonból szabtam hosszú és ujjas kötényt a lányomnak a festéshez. A bolti ára majdnem 3000 forint lett volna, így viszont 500 forintból tíz perc alatt kész lett még kézzel varrva is. Már éppen ki akartam dobni a maradék anyagot, amikor eszembe jutott, hogy úti pelenkázóalátétnek pont jó lesz, így máris kevesebb eldobhatót kell vennem.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék