Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sok gyerek a szülői mobilozás miatt fullad vízbe

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 18.

Forrás: babaszoba.hu

A szülők állandó telefonnyomkodása veszélyezteti a gyerekeket: több halálesetet okozott az, hogy a szülők nem figyeltek a vízben játszó kicsikre - figyelmeztetnek német vízimentők.

A Német Vízimentők Szövetsége (DLRG) szerint az elmúlt időszakban sajnos több olyan vízbe fulladásos eset történt, melyért a szülők okostelefon-függősége tehető felelőssé. A szülők ugyanis annyira el voltak foglalva a telefonjukkal, hogy nem figyeltek eléggé a gyerekeikre.
Ügyeljünk a kisgyerekekre!
"Túl kevés szülő és nagyszülő fogadja meg azt a tanácsot, hogy ha a gyerekeik a vízben vannak, tegyék el az okostelefonjukat, és csak a kicsikre figyeljenek" - mondta Achim Wiese, a DLRG szóvivője. "Rendszeresen azt látjuk, hogy sok felnőtt úgy tekint a strandokra, mint a gyermekmegőrzőkre, és nem figyelnek oda a gyerekekre."
Idén eddig háromszáznál is több ember fulladt vízbe Németországban, köztük húsz 15 év alatti gyerek, és negyven 16 és 25 év közötti fiatal.
A vízimentők szóvivője azt is kiemelte, hogy azért is növekedhet a fulladások száma, mert a természetes vizekben, tavakban, folyókban sem tartják be az emberek a fürdőzés szabályait, és nem veszik elég komolyan a lehetséges veszélyeket.
Nagyon fontos azt is tudni, hogy a fulladás közel sem olyan látványos jelenség, mint azt a filmekben, tévében látjuk! A vízbe fulladás viszonylag gyors, csendes történés, melyre egyáltalán nem jellemző az, amit a fulladáshoz önkéntelenül társítunk: nem jár csapkodással, segélykiáltásokkal.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék