Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sikeresebb az a felnőtt, aki gyerekként házimunkát végzett

Szerző: Babaszoba.hu

2019. június 16. | Frissítve: 2021. június 13.

Forrás: babaszoba.hu

Sok szülő nem tartja fontosnak, hogy a gyerekeknek is végezzenek otthon házimunkát, szeretnék minél jobban kímélni őket, pedig a házimunkával éppen a későbbi sikerességüket alapozzuk meg.

"Ha a gyerekek már korán megtanulják, hogy el kell végezniük bizonyos feladatokat ahhoz, hogy rend legyen az életükben, könnyebben tudnak felnőttként is igazodni a kihívásokhoz" - mondta Julie Lythcott-Haims, aki egy nagyszabású kutatásra alapozta a tanulmányát. Azt állapította meg, hogy azok a felnőttek, akik gyerekként több házimunkát végeztek, boldogabbak és sikeresebbek voltak és a munkahelyükön is jobban teljesítettek, például hatékonyabban tudtak együttműködni a kollégáikkal.
Engedd, hogy segítsen a házimunkában!
"Ha a gyerek nem pakol el maga után, nem viszi ki a szemetet vagy nem segít a mosásban és mosogatásban, az azt jelenti, hogy ezeket a feladatokat valaki más csinálja meg helyettük" - magyarázta Lythcott-Haims. "Vagyis, nemcsak a munkától kíméljük meg őket, hanem attól a tudástól is, hogy a munkát el kell végezni, és mindenkinek ki kell vennie a részét a feladatokból."
(via)
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék