Gyerek

Segélyhívón kért segítséget az öt és fél éves Noel

Anya lent fekszik a földön - mondta a 112 diszpécserének az 5 és fél éves Noel. A kisfiú édesanyja rosszul lett, Noel pedig hívta a segélyhívót.
2021. Július 13.
Így hívta a segélyhívót az öt és fél éves Noel (fotó: Getty Images)

A Magyar Rendőrség közösségi oldalára kitette azt a hangfelvételt, amin az öt és fél éves Noel kér segítséget a 112 diszpécserétől, mert anyukája rosszul lett. Anya lent fekszik a földön –  mondta a diszpécsernek a kisfiú. Tudta a pontos címüket, és azt is, hogy az ajtó zárva van, ő pedig nem mehet ki egyedül. A mentők kiérkezéséig a mentős diszpécser tartotta szóval a kisfiút, közben az édesanya magához tért. Ügyes, büszke vagyok rád – mondta a kisfiának.

“Újabb élethelyzet igazolta, hogy már egészen kis korban is el lehet sajátítani hogyan kell a 112 segélyhívószámot használni – írják a posztban. Ezúttal Noel kért segítséget az édesanyjának. Amíg a mentős operátor szóval tartotta a kisfiút, addig a segítség már meg is érkezett. Köszönet a Országos Mentőszolgálatnak és Noel talpraesettségének. Figyeljétek csak, hogy az 5,5 éves kisfiú, azt is tudja pontosan hol, milyen címen lakik (egy részét kivágtuk), és hogy egyedül nem mehet ki az utcára. Ugye milyen együttműködő, milyen nyitott és milyen bátor?!

Mi nagyon büszkék vagyunk rá, és gratulálunk az anyukának, hogy így kiokosította a kisfiút!

Nem véletlen lesz, hogyha meghallgatjátok a felvételt, a ti szemüvegetek is bepárásodik majd!”