Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sajtos brokkoli falatkák - Recept

Szerző: Jaksa Petra

2017. december 10.

Forrás: babaszoba.hu

Ha a gyerekeid (egyelőre) nem rajonganak a brokkoliért, akkor ezekkel a sajtos-brokkolis falatkákkal biztosan megkedveltetheted velük ezt a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldséget.

A következő recept remek módja, hogy a napi ajánlott K- és C-vitamin adagot bejuttasd a gyermekeid szervezetébe. A brokkoli igazi szuperétel! Remek folsav-, rost- és fehérjeforrás. De nézzük is, hogyan készülnek ezek az ínycsiklandó kis falatkák, amiket fogyaszthattok köretként, előételnek, de akár uzsonnára is. Eláruljuk, nem bonyolultabb, mint egy palacsintát összedobni.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók (4 főre):
  • 2 csésze brokkoli rózsa
  • 2 nagy tojás
  • 0,5 tk só
  • 0,5 csésze panko morzsa
  • 0,5 csésze reszelt parmezán sajt
  • 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
1. Főzd vagy párold puhára a brokkolit.
2. Helyezd a brokkolit, a tojásokat, a sót, a panko morzsát és a parmezánt egy konyhai robotgépbe, és keverd simára. Egy evőkanállal vegyél ki a tésztából, és formálj kis golyókat.
3. Forrósíts fel két evőkanál olajat egy serpenyőben, majd helyezz bele néhány brokkolis-sajtos golyócskát, és lapogasd le a tetejüket egy spatulával. Mindkét oldalukat süsd ropogósra.
4. Melegen tálald.
Tápanyagtartalom (egy adagra): %napi érték
Kalória: 170 9%
Zsír: 12 g 18%
Szénhidrát: 4 g 1%
Rost: 1 g 4%
Fehérje: 9 g 18%
Cukor: 0 g
További brokkolis receptek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék