Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Remélhetőleg hagyományos módon indulhat az új tanév

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 14.

Forrás: MTI

Remélhetőleg normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt.

Remélhetőleg hagyományos módon indulhat az új tanév (Fotó: Getty Images)
Ezt Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár mondta el hétfőn, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a koronavírus lehetséges következményeiről a következő tanévre vonatkozóan.
Az államtitkár elmondta, hogy ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és erről csak ott kell majd döntést hozni, ahol járványügyileg szükséges. A tanév kezdetéig még másfél hónap van, ez idő alatt az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján vizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha újra otthoni oktatás lesz - tudatta. Hozzátette azt is, hogy a tanév legelejét arra is használják majd, hogy felkészüljenek a rendkívüli eseményekre.
Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az érettségire felkészülés sikeres volt, a jegyek átlaga idén 3,61 volt, ami nem tér el az elmúlt öt év átlageredményétől. Az elégtelen osztályzatok aránya azonban alacsonyabb, 0,89 százalék volt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék