Gyerek

Reggeli időhúzás helyett

Bölcsibe, oviba, suliba jár a gyerek? Készülj fel az időhúzós trükkök elhárítására, gondoskodj arról, hogy időben, idegeskedés nélkül indulhassatok el otthonról!
2012. Szeptember 03.

1. Amit lehet, készíts elő előző este! Gondold végig, mit kell magával vinnie, mit kell befizetni, leadni, gyűjteni és így tovább. Az észben tartásban segíthet a mobilodon beállított figyelmeztetés, vagy egy hűtőre kilógatott naptárlap az aktuális hónap tudnivalóival és időpontjaival. Ugyanígy jól jön, ha a ruhákat is előre kikészíted. Ne reggel derüljön ki, hogy kinőtte a cipőjét, nincs meg az ovisszandál, elszakadt a cipőfűző, lyukas a zokni.

2. Ébreszd fel fél órával korábban, mint amennyi szerinted az elkészüléshez kell. Keltegesd valami vonzó dologgal: puszilgatás, simogatás, kedvenc zenéjével ébresztés, egy kis közös ugrabugrálás. Vagy kapd a hátadra, és vonuljatok a konyhába a Lassan jár a csigabiga kezdetű dalra. Ez garantáltan mosolyra fakasztja!

3. Szellőztesd át alaposan a lakást, mielőtt felébreszted. Ha van elég oxigén, könnyebben magához tér. Nyújtózkodjatok együtt a nyitott ablaknál vagy a kertben. Csináljatok úgy, mint az óriás, majd úgy, mint a törpe. További ötleteket itt találsz.

4. Készíts olyan reggelit, ami hamar felélénkíti, gyorsan energiát ad, kellően magas rosttartalmú, és persze finom!

Néhány példa:

gyümölcsös tejberizs

tonhalas falatkák

bogyós zabkása

Innivalónak kínálj frissen préselt gyümölcslevet, zabtejet vagy zabtejes-gyümölcsös turmixot.

5. Ahhoz, hogy kellően nyugodtan és határozottan le tudd bonyolítani a reggelizést, öltözködést, időben indulást, talán a legfontosabb előfeltétel, hogy te magad is időben felkelj, felélénkülj. Ehhez a legjobb módszer, ha egy-másfél órával korábban kelsz, mint a család, gyorsan elmész futni (már fél óra, negyven perc is csodát tesz, próbáld csak ki egy héten keresztül mindennap!), majd üdén, frissen nekilátsz a reggeli előkészületeknek.

Kapcsolódó cikkeink:

Időnyerő praktikák

Hogyan adjunk jó reggelit egy válogatós 6 évesnek?

Az idő, mint nem létező nagycsaládos fogalom