Gyerek

Rádió a gyerekeknek

Gyakran hallhatunk arról, hogy a zene, a mondókák, a ritmus fontos a csecsemők, de már a magzat fejlődésének szempontjából is.
2012. Január 20.

A csecsemők veleszületett adottsága, hogy ritmikus mozgással reagálnak a zenére. Az egyszerű dalokkal, mondókákkal a beszéd ritmusát adjuk át a gyereknek. A ritmusérzék fejlődése a gyerek mozgását is jótékonyan befolyásolja, később segít az olvasás-írás elsajátításában is.Mindezeken túl együtt énekelni és táncolni nemcsak közös élmény, hanem igazi örömforrás is. Igen, de mit és honnan? Neked is gondot okoz a gyerekdalok, mondókák felidézése, a megfelelő gyerekzenék sokszínűségének és változatosságának megteremtése?

A megoldás: PICUR RÁDIÓ

A Picur rádió 2011. március közepén indult online gyerekrádió, ahol elsősorban magyar és angol nyelvű zenék, mesék, dalok, mondókák szólnak 24 órában, kiváló minőségben.

A rádió nemcsak a gyermekeknek nyújt szórakozást, hanem a felnőttek is élvezettel hallgathatják azokat a dalokat, melyeket gyerekként énekeltek (Vuk, Moncsicsi).

A Picur rádió célkitűzése, hogy a gyermekeket megismertesse a széles zenei kínálattal, hallható náluk klasszikus zene (Mozart, Haydn), népzene (Ghymes, Szalóki Ági) és olyan népszerű előadók, mint Halász Judit, az Alma együttes, a 100 Folk Celsius, a Kaláka.

Ezenkívül szerepelnek a repertoárban kevésbé ismert, de minőségi gyerekzenét képviselő előadók, mint a Napvirág zenekar, a Mintapinty zenekar és így tovább.

A rádió hanganyaga folyamatosan bővül, jelenleg mintegy 2000 dalból áll, a kínálatot igyekeznek a hallgatók kívánságaihoz igazítani.

Az igényes zene mellett a rádió elindított egy tizenöt részes mesesorozatot, Illem Kata meséit, melyeket Huszárik Kata színművésznő mond el a Picur rádió hallgatóinak. Emellett hamarosan hallható lesz a Picur rádió kabalája, Picurka meséje is, melyen keresztül a gyerekek megismerkedhetnek többek között a tilinkóval, a dugattyúval, a zergekürttel.

A rádió alapítója Szilfai Ágnes, egy hatéves kislány és egy négyéves kisfiú anyukája, akinek célja, hogy megszerettesse, megismertesse a zenét a gyerekekkel, közben elősegítse a nyelvtanulást is. Szeretne egy olyan rádiót működtetni, mely egyben a szülőknek is segítséget és szórakozást nyújt.

A Picur rádió interneten hallgatható, ennek előnye, hogy a világ minden részéről hallgatható. A rádió műsora eljutott már közel ötven országba, illetve jelentős számú erdélyi hallgatóval dicsekedhet.

A rádió megtalálható a Facebookon is, ahol hallgatóik értesülhetnek a rádióban történő változásokról, a friss hírekről és nyereményjátékokról. Csatlakozz Te is a Picur-klubhoz!