Gyerek

Programtippek hétvégére

Zenés bábjáték, horgászverseny, veterán autók, hagyományőrző programok, mosolyfesztivál. Melyik nyerte el a tetszéseteket?
2013. Július 05.

Családi nap Óbudán

Július 6-án családi napra invitálnak a szervezők az Óbudai Múzeumba. Minden, ami báb: zenés bábjáték, vásári bábelőadás, bábkészítés, óriásbábos csalogató. Délután 14 órától Farkasházi Réka és zenekara koncertezik, ahová közös énekléssel, daltanulással, tánccal és játékkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Belépőárak: teljes árú jegy 800 Ft, kedvezményes 400 Ft, családi 2000 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes

Helyszín: Óbudai Múzeum

Budapest III., Fő tér 1.

Időpont: 10.00 – 15.00

Forrás: www.obudaimuzeum.hu

Gasztropiknik, Night Market – gyermekhorgászverseny

Kilenc héten át tartó piknik helyszíne a Millenáris június 22. és augusztus 20. között. Minden héten szombaton és vasárnap reggel 9-től őstermelői piacot tartanak, melyet hetente más-más tematikával egészítenek ki. A piactéren kézműves gasztrotermékek, őstermelők árui (méz, szörp, sajt, fűszer, olaj, lekvár, friss zöldségek, szárazáru) mellett zsűrizett kézművestermékek (fa, bőr, gyöngy, ékszer, textil), bolhapiac és használt cikkek kapnak helyet. Ezen a hétvégén a horgászat-vadászat téma áll a középpontban, és 12 éven aluli gyerekek mérhetik össze tudásukat a dísztóba ideiglenesen telepített keszegek és kárászok kipecázásában. A nevező gyerekek nádbottal versenyeznek, melyet a szervezők biztosítanak. A legtöbb halat kifogó győztes pecacsomagot és folyóirat-előfizetést nyer.

A rendezvény ingyenes.

Helyszín: Millenáris

Budapest II., Kis Rókus utca 16-20.

Időpont: 10.00-18.00

Forrás: www.millenaris.hu

Veterán autócsodák

Szombaton a veterán autók szerelmesei több mint 80 autóritkaságban gyönyörködhetnek a budapesti Széchenyi téren. Az 1976. december 31. előtt gyártott különleges járművek a hetedik Donau Masters nemzetközi veterán autós túra alkalmából – Németországból indulva, a Duna mentén Ausztria és Szlovákia érintése után – érkeznek a budapesti célállomásra. A márkafüggetlen túra mezőnyét többek között különleges Porsche, Jaguar, Mercedes-Benz és Triumph modellek alkotják. A túra résztvevői – előreláthatólag – 17.30 után érnek célba a Széchenyi téren, ahol az érdeklődők másnap reggelig tekinthetik meg a régi autókülönlegességeket.

A rendezvény ingyenes

Helyszín: Budapest V., Széchenyi tér

Forrás: www.veteran.hu

Bálinti sokadalom

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a sokadalmat, ahová családi programokkal várják az érdeklődőket. Tudjátok, hogy nézett ki egy jurta, mi az a deresre húzás, és hallottatok már az ősi sárkányrendről? Mindezekre most fény derül. Időutazás lesz a javából: ha kíváncsiak vagytok a katonai hagyományokra és a korabeli ízekre a honalapítás, az Árpád-kor, a lovagkor, a török idők, a kurucok, a betyárok és a XIX. század idejéből, látogassatok ki vasárnap erre a rendezvényre!

A belépés díjtalan

Időpont: 11.00 órától

Helyszín: Törökbálint, Szérűskert

Forrás: http://www.programturizmus.hu

Győrkőcfesztivál

A hétvégén megalapítják Mosolyvárost az országban. Hogy hol található ez a mesés hely? Győrbe kell elmennetek, ha részesei szeretnétek lenni a háromnapos csodának. A város átalakul, péntektől vasárnapig itt minden a kicsikről szól. Győrkőcolimpia, bódéjátékok, dupladobók, fűzfalabirintus, kalandjátékok, legyezős egérkergető, sárkányföldi kalandozás, óriás hintaló és kiscsikó, paszulykerengő, pónicikli és még sok más különleges program varázsolja el a nagyérdeműt.

A programok ingyenesek minden fesztiválos karszalagot viselő gyerek számára. Karszalagot kap minden jókedvű gyerkőc, aki egy fényképet is visz a mosolyáról.

A rendezvény több győri helyszínen zajlik.

Forrás: www.gyorkoc.hu

Programtippek hétvégére

Forrás: HáziPatika.com