Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Programtipp: korcsolyázzatok a Jégteraszon

Címkék:

program

Szerző: Babaszoba.hu

2015. november 16. | Frissítve: 2015. november 20.

Forrás: Red Lemon Média - Babaszoba

Akár már 2,5-3 éves kortól is érdemes lehet a gyerekeket megismertetni a korcsolyázással. Persze az teljesen gyermekfüggő, hogy hány éves kortól mekkora sikerrel lehet összebarátkoztatni a csúszós sporttal.

Jégterasz - korisuli


A korcsolyázás fejleszti a mozgáskoordinációt, jót tesz a gyermek önértékelésének, s persze a szellemi teljesítőképességre is pozitív hatással van. Ha csak tehetjük, még óvodáskorban vigyük el korizni, a legjobbak a nem fedett pályák, hisz így szabad levegőn lehet a gyerkőc.

Budapesten a Jégterasz szokott leghamarabb kinyitni, ahol korisuli is működik.

A Jégteraszról

A 2005-ben létrejött Jégterasz egyébként az első mobil jégpálya volt hazánkban - a közel 1200 négyzetméteres pályán körülbelül 70 köbméter vízre van szükségünk a jég előállításához. "Több kilométer hosszú csőrendszeren kering a hűtőfolyadék, amelynek megfelelő hőfokát nagy teljesítményű hűtőberendezés segítségével biztosítjuk.

A Jégterasz a korszerű technikának köszönhetően minden évben a hazai szabadtéri korcsolyapályák közül elsőként, október végén már megnyitotta kapuit és akár március elejéig is üzemelhet. Árnyékolást nem alkalmazunk, hogy a kikapcsolódni, sportolni vágyók a napsütéses időt is élvezhessék, és a szabadtéri élményt megtapasztalhassák" - avatott be a részletekbe a szakember, aki szerint a korcsolyázás segít egészséges életmódra nevelni a fiatalokat.
"A korcsolyázás tartalmas szórakozási és kikapcsolódási lehetőség. A Jégterasz Korisulija - ahol már több tízezer gyerek sajátította el a sport alapjait - hétköznap délelőttönként várja az óvodás és iskolás csoportokat, de egyéni oktatásra is lehetőséget biztosítunk, akár felnőttek számára is" - mondta el Nagy János. Hozzátette, hogy a Jégteraszon egyébként korcsolyát kölcsönözni és éleztetni is lehet, a pihenni vágyókat pedig a jégbár és a műemlékvédelem alatt álló, volt Lóverseny Lelátó épületében kialakított melegedő várja.

Az egyik legnagyobb bevásárló központ szomszédságában található pálya az elmúlt években karitatív rendezvényeknek, sztárfellépők koncertjeinek, születésnapi ünnepségeknek, élő kívánságműsoroknak, zártkörű céges összejöveteleknek és jégpartiknak adott helyszínt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék