Gyerek

Programajánló Mikulásra 2019

Közeledik az év vége és ezzel az ünnepek sorozata. Advent közben még a Mikulás is eljön. Sok program közül választhatunk a következő napokban, ha még különlegesebbé szeretnénk tenni az ünnepet.
2019. December 03.
Programajánló Mikulásra (fotó: iStock)

A MikulásGyárban a Joulupukkival, azaz az igazi finn Mikulással találkozhatnak a gyerekek december 6-án, pénteken 12:00-13:30 a Millenáris Parkban.

Idén is járni fog a Mikulás HÉV: amellett, hogy idén is lesz Fényvillamos, és megint kinyit a Jégfolyosó a téli szünetben számos előadás is várja a kicsiket, de lesznek ingyenes korcsolyapályák is.

Az utazókat különleges tömegközlekedési eszközök igazi kavalkádja várja majd egész decemberben, amik kívül és belül is csodát rejtenek. Az egyik különlegesség a Mikulás HÉV lesz. Ám ez a járat a Mikulásvárással lesz összekapcsolva.

Élményvonatozás a Mikulással, aki ajándékkal vár kicsiket és nagyokat a H6-os HÉV-vonalon is. A programra elővételben lehet jegyet váltani amely magában foglalja a találkozást a Mikulással, egy ajándékcsomagot, valamint egy kellemes utazást egy különleges, fényárban úszó HÉV szerelvényen – írta tájékoztatójában a MÁV-HÉV Zrt.A 2019. december 6-7-8-án járó Mikulás HÉV menetrend és árak itt találhatók.

Az Állatkertben Mikulás hétvége lesz: A Mikulás hétvége alkalmával december 6-8-a között, a Mikulás látogatása mellett, arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a már használaton kívüli mobiltelefonok újrahasznosítása, hiszen ez érinti a gorillák hazájában zajló bányászati tevékenységet, és annak a természetes élőhelyekre gyakorolt hatását is. Ezért december 6. és 8. között, minden használt mobiltelefon leadásáért cserébe, fejenként 1 db kedvezményes, 200 Ft-os állatkerti belépőt adnak.

Mikulás Expressz is indul a Vasúttörténeti Parkban. A karácsonyi díszekbe öltözött gőzös idén decemberben is végig pöfög a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon. A hangulatot természetesen maga a Mikulás látogatása koronázza meg. A vonatjegyek ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 3.990 Ft/fő.

Aki pedig egy jó kis koncertre vágyik, siessen jegyet venni a Rutkai Bori Banda Helló, Télapó koncertjére. Hópapával és családjával szánkón repülünk havas tájak felé, hópelyhekkel keringőzünk csillagtitkos éjszakákon, csizma csacsacsát járunk és meglessük, hogyan barátkozik Gizipók és Gézapók a csokimikulással, amíg a távoli hegyek felől egyszer csak megérkezik közénk a Télapó! Bori horgolt bábjai is táncra perdülnek a zenekar hóváró dalaira.

A koncert a Marczibányi Téri Művelődési Központban lesz, december 8-án, jegyek itt vásárolhatók.

December 8-án 11.00 órakor 1,5 órás Mikuláshajó indul Balatonfüreden a Szent Miklós hajó fedélzetén. A másfél órás hajóút alatt a gyerekeknek meglepetés műsorral és ajándékkal kedveskednek. Jegyek a hajóállomások jegypénztáraiban válthatók csak az indulás napján, jegyárak: 4 éves kortól 2.100 Ft, 4 éves kor alatt 990 Ft.

A Katica Tanya Élményközpontban Szent Miklós-napi program és Luca napja is lesz december 7-én és 8-án. Találkozhatunk a Luca napi szokásokkal, mint búzaültetés, férjjósló praktikák, de Mikulásra hangolódva lesz rénszarvasos zacsi készítés, megérkezik a Mikulás is és lesz hópehely ablakdísz készítés is. Részletes program itt található.