Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Plüss játékok takarítása mosógép nélkül

Szerző: Kiss Virág

2016. január 18.

Forrás: babaszoba.hu

Kisebb plüssállatok felfrissítéséhez felesleges beindítanod a mosógépet. Az alábbi környezetbarát módszerrel gyorsan, hatékonyan megoldhatod ezt a feladatot is.

Ha eddig azt gondoltad, hogy ennek a konyhai alapanyagnak csak a főzelékek sűrítésekor vagy pudingok készítésekor van létjogosultsága, akkor bizony tévedtél.

A kukoricakeményítőt ugyanis - a szódabikarbónához hasonlóan - bátran használhatod, ha a szelíd, öko takarítás híve vagy.
Zsíros foltok eltüntetéséhez, kárpit- és szőnyegtisztításhoz vagy akár a gyerekek plüssállatainak a felfrissítéséhez is bevetheted.

Ha plüssjátékokat szeretnél tisztítani, akkor mindössze egy nagyobb papírzacskóra lesz szükséged.

Annyi a dolgod, hogy tedd a játékokat a zacskóba, majd szórj rájuk néhány kanál kukoricakeményítőt, végül a zacskó végét lezárva, alaposan rázd őket össze!

Időnként less bele a zacskóba, hogy mindegyik plüssjátékot kellően befedje a keményítő. Ha kész vagy, hagyd őket pihenni a zacskóban éjszakára!

A következő nap, óvatosan emeld ki valamennyit a zacskóból, és alaposan porold ki a bundájukból a keményítőt! Ha nincs lehetőséged szabadban kiporolni őket, akkor porszívóval és ruhakefével távolítsd el a felesleges keményítőt.

Ezzel a módszerrel kellemes, friss tapintású, csillogó plüssállatokat varázsolhatsz vissza a gyerekszoba polcára.

Videó a plüss tisztítási műveletről:


További hasznos trükkök:
 • Tipp, hogy ne legyen kacsaláb
 • 11 hatékony takarítási tipp
 • Öko takarítási tippek

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék