Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Petíció indult az iskolabezárásokért

Szerző: Babaszoba.hu

2020. március 12.

Forrás: babaszoba.hu

Petíciót indítottak az oktatási intézmények felfüggesztéséért.

Petíció indult az iskolabezárásokért (Fotó: Getty Images)
A petícióban, amit már több mint 5000-ren aláírtak, arra kérik a kormányt, hogy sürgősen tegyen határozott és drasztikus lépéseket a koronavírus terjedésének megfékezésével kapcsolatosan az oktatási intézményekben. Szeretnék, ha felfüggesztenék a bölcsődék, óvodák működését, az általános iskolákban, középiskolákban és egyetemeken az oktatást.
A petíció javaslata, hogy az intézmények szükség szerint azoknak az óvodásoknak, kisiskolásoknak, akiknek a felügyeletét otthon semmiképpen sem tudják megoldani a szülők, biztosítsanak ügyeletet, de az intézmények látogatása ne legyen kötelező és az oktatás egy időre álljon le, míg az idősebb tanulók esetében történjék online.
A Babaszoba.hu is beszámolt arról, hogy a kormány szerdán veszélyhelyzetet hirdetett, amelyben többek között azt is elrendelték, hogy az egyetemek csak távoktatás formájában működhetnek, de az iskolák bezárásáról még nem döntöttek. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint gyerekeknél nem jellemző a betegség, így nem indokolt az iskolák bezárása, és ezen intézmények bezárása a teljes tanév megismétlését eredményezhetné.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Bethesda: több, mint gyermekkórház (X)

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék