Gyerek

Petíció indult az iskolabezárásokért

Petíciót indítottak az oktatási intézmények felfüggesztéséért.
2020. Március 12.
Petíció indult az iskolabezárásokért (Fotó: Getty Images)

A petícióban, amit már több mint 5000-ren aláírtak, arra kérik a kormányt, hogy sürgősen tegyen határozott és drasztikus lépéseket a koronavírus terjedésének megfékezésével kapcsolatosan az oktatási intézményekben. Szeretnék, ha felfüggesztenék a bölcsődék, óvodák működését, az általános iskolákban, középiskolákban és egyetemeken az oktatást.

A petíció javaslata, hogy az intézmények szükség szerint azoknak az óvodásoknak, kisiskolásoknak, akiknek a felügyeletét otthon semmiképpen sem tudják megoldani a szülők, biztosítsanak ügyeletet, de az intézmények látogatása ne legyen kötelező és az oktatás egy időre álljon le, míg az idősebb tanulók esetében történjék online.

A Babaszoba.hu is beszámolt arról, hogy a kormány szerdán veszélyhelyzetet hirdetett, amelyben többek között azt is elrendelték, hogy az egyetemek csak távoktatás formájában működhetnek, de az iskolák bezárásáról még nem döntöttek. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint gyerekeknél nem jellemző a betegség, így nem indokolt az iskolák bezárása, és ezen intézmények bezárása a teljes tanév megismétlését eredményezhetné.