Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Papírguriga nyomda: nem is gondolnád, mi lehet belőle

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2016. március 31. | Frissítve: 2017. október 8.

Forrás: babaszoba.hu

Filléres, gyors, pofonegyszerű, és az egészen kicsik is elboldogulnak vele.

Szerintem, amikor a Seth Wheeler 1883-ban szabadalmaztatta a gurigára feltekert WC-papírt, nem is sejtette, hogy a 21. század egyik kedvelt újrahasznosítható alapanyagát is létrehozta. A papírgurigából nagyon sok mindent készíthetünk, ráadásul minden háztartásban találkozhatunk vele.


Az alábbi ötletek azért nagyon jók, mert egy gyors kreatív tipp mindig jól jön: kétperces munka eredményeként számtalan nyomdát készíthetünk a gurigából. Elég lapítani, kicsit hajtogatni, esetleg ragasztószalaggal rögzíteni.Formázhatunk valamilyen síkidomot, növényt, szívet, embert, állatokat, vagy magunk is találhatunk ki figurákat, csak a fantáziánk szab határt.

Tipp: négyzet+ háromszög= házikó, téglalap+kör= faTipp: Próbáljunk az otthoni süti kiszúró formákhoz hasonló alakzatokat formázni a gurigából.

Az így kialakított nyomdát aztán már csak temperába kell mártani, és lehet vele nyomdázni.
A legegyszerűbb, ha egy lapos tálkába - például a margarinos, sajtkrémes doboz tökéletes erre a célra - tesszük a temperát, és csak kicsit hígítjuk. Ha túl híg lesz a festék, a guriga hamar elázik, és nem lehet vele szépen nyomdázni.

Az egyszerű kerek forma is sok ötletet hordoz magában. Készíthetünk nyuszit, csibét, madárkát is.A nyomdákat ki lehet egészíteni szemekkel, lábakkal, ehhez használatunk ecsetet, vagy kisebbekkel filctollat.A szív alakhoz a gurigát kicsit össze kell nyomni, majd cellux-szal rögzíteni.Ezzel a technikával készíthetünk tavaszi képeket, képeslapot, díszíthetünk vele csomagolópapírt, nagyobb gyerekek akár textilt is dekorálhatnak vele, ilyenkor használjunk textilfestéket.Mosolygós, kreatív együttlétet!

Rácz Anikó blogját ITT érhetitek el.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Így játszik a kisóvodás
 • Csákó készítés sokféleképpen
 • Készíts korcsolyás játékot

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék