Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Pandémia: ez az amerikaiak tapasztalata a gyerekek kapcsán

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 15.

Forrás: Infostart.hu

Az Egyesült Államok járványügyi hivatala, a CDC arra biztatja a szülőket, hogy adassák a kamaszoknak is a koronavírus elleni oltást, mert amig nincsenek beoltva, addig megmarad a súlyos megbetegedés kockázata.

Pandémia: ez az amerikaiak tapasztalata a gyerekek kapcsán (fotó: Getty Images)
A CDC adatai szerint a 12-17 éves, kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek közel harmada intenzív terápiás kezelésre szorult, 5 százalékukat pedig lélegeztetőgépre is kellett tenni - írja az infostart.hu. A kórházba került kamaszok 70 százalékának volt valamilyen alapbetegsége.
A CDC arra buzdítja a szülőket, hogy oltassák be a gyerekeiket, mert mindaddig veszélyben vannak, amíg nincsenek beoltva.
"Mélységesen aggaszt a kórházba került serdülők száma, és szomorúan látom, hány kamaszt kellett intenzív osztályon kezelni vagy géppel lélegeztetni. Ennek a szenvedésnek a nagy része megelőzhető lenne" - mondta a CDC igazgatója, Rochelle Walensky az ABC Newsnak. A CDC igazgatója arra kéri a kamaszokat, hogy ott se vegyék le a maszkot, ahol nem kötelező hordani.
Az Egyesült Államokban május óta lehet a 12 évnél idősebbeket Pfizerrel oltani. Az USA-ban már több mint félmillió 12 év feletti gyermek kapta meg az oltást a hivatalos tájékoztatás szerint komplikációmentesen.
Mindeközben a jelenlegi amerikai megbetegedések 25 százalékát tinédzserek adják a The Guardian tudósítása szerint: Richina Bicette arról beszélt, hogy az egyre alacsonyabb esetszámok és egyre magasabb oltottság mellett a vírus olyan populációt keres, amelyet továbbra is képes megfertőzni, és úgy tűnik, jelenleg a gyerekekben találja meg ezt.
Magyarországon jelenleg a 16 év felettiek kaphatnak koronavírus elleni védőoltást a Pfizer vakcinájából.Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék