Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ovisokat is veszélyeztet az azbeszt

Szerző: Babaszoba.hu

2018. október 6.

Forrás: Index.hu/RTL Klub

Bontanak egy székházépületet Újlipótvárosban, óvodák közelében, a lakók attól félnek, hogy mérgező azbesztpor száll a levegőben. A hatóságok megmérték, és határérték alattinak találták az azbesztet a bontás területén.

Ovisokat is veszélyeztet az azbeszt (fotó: Index/olvasó)
A XIII. kerületi Kárpát utcában épületbontás van, a környéken lakók attól félnek, hogy mérgező azbesztpor szállhat a lakásaikba és a környéken található óvodák udvaraira. Az épület amit bontanak a 70-es években épült, utoljára K&H-székházként működött. A bontásnál az azbesztmentesítés nem történt meg szakszerűen, ezért leállították a bontást, a törmelék az helyszínen van - ez a lakók információja.
Az Index megkereste az egyik lakót, akinek az az információja, hogy a belső azbesztmentesítés a bontás előtt rendesen el lett végezve, a külső homlokzat alatt a hatóság azbeszttartalmú síkpalát talált. Ezért állították le az építkezést.

Az azbesztről
Ipari felhasználása az 1970-es évekig jelentős volt, akkor betiltották egészségkárosító hatása miatt. A levegőbe került finom szemcsék a tüdőrák nagyon gyorsan kifejlődő formáját okozzák.

Az RTL Klub híradója péntek este azt közölte, hogy a hatóságok megmérték, és határérték alattinak találták az azbesztet a bontás területén.
Az említett ingatlan tulajdonosa egyébként a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelő török milliárdoshoz, Adnan Polathoz köthető PD Real Estate Development Kft. A telken sajtóinformációk szerint dunai panorámás szálloda épülhet.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék