Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ősztől 9 órakor kezdődjön az oktatás a főváros szerint

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 30.

Forrás: Index.hu

Csúsztatott iskolakezdést javasol a járvány második hulláma elleni védekezés részeként a főváros.

Ősztől 9 órakor kezdődjön az oktatás a főváros szerint (fotó: Getty Images)
A budapesti városvezetés szerint reggel 7 és 8 óra között a fővárosi tömegközlekedésen utazók egyharmada diák, főként középiskolás és felsőoktatásban tanuló. A városvezetés közleménye szerint annak érdekében, hogy "ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben, a BKK és a budapesti városvezetés azt javasolja az oktatási intézményeknek, hogy csúsztassák el a reggeli kezdést 9 órára"- írja az Index.
A BKK számításai szerint a lépcsőzetes iskolakezdés esetén 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot a járműveken.
A közlemény szerint a főváros és a BKK most azon dolgozik, hogy "helyreállítsák a bizalmat a közösségi közlekedéssel kapcsolatban és minimalizálják a fertőzésveszélyt. Ennek egyik feltétele a távolságtartás lehetővé tétele, a zsúfoltság elkerülése."
A csúsztatott iskolakezdésről hétfőn a városvezetés, a BKK, az oktatásért felelős Emmi és az irányítása alá tartozó Klebelsberg Központ, továbbá a tíz budapesti tankerület, az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a fővárosban több oktatási intézményt fenntartó egyházak (katolikus, református, evangélikus, MAZSIHISZ, baptista), felsőoktatási intézmények, szakképzési centrumok és szakszervezetek képviselőivel egyeztetett. Az ötlet gyakorlatba való átültetéséről további egyeztetésekre hívják az intézményvezetőket.
A városháza azt is tervezi, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a termelést ez nem befolyásolja, szintén lehetséges legyen a csúsztatott munkakezdés, erről a munkáltatókkal fórumon egyeztetnének.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék