Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Összecserélték a kórházban egy másik csecsemővel, most kártérítést követel

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 9.

Forrás: 444.hu

Egy 19 éves spanyol nő pár évvel ezelőtt jött rá, hogy csecsemő korában összecserélték egy másik csecsemővel, és így nem a szüleinek adták oda. Hárommillió eurós kártérítést követel.

Hárommillió eurós kártérítést követel, miután kiderült összecserélték a kórházban (fotó: Getty Images)
A csecsemők öt óra eltéréssel jöttek világra 2002-ben, ezután inkubátorba kerültek. A két csecsemőt a kórházban összecserélték és így nem a vér szerinti szüleikhez kerültek. A 19 éves spanyol nő élete nagy részében egy nőnél nevelkedett, akit a nagymamájának hitt. Négy évvel ezelőtt, 15 évesen egy gyermeknevelési támogatással kapcsolatos ügyben DNS-tesztet kellett csináltatnia, ekkor derült ki az igazság - írja a 444.hu.
Az egészségügyi hatóság elismerte, hogy a kórház hibázott, és 215 ezer eurós kompenzációt ajánlottak fel a nőnek. A hatóság szerint ma már elképzelhetetlen lenne hasonló tévedés, hála a számítógépes rendszereknek. A kórház egyébként azóta bezárt.
"Óriási károkozásról beszélünk, ami az egész életére hatással van, és sosem lehet helyrehozni" - mondta a nő ügyvédje az AFP-nek.
A másik gyerekről annyit tudni, hogy őt egy házaspár nevelte fel, mintha vér szerinti szülei lettek volna. Ő egyelőre nem ment bíróságra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék