Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Oroszlán csillagjegyű a gyereked? Így érthetsz szót vele!

Szerző: Babaszoba.hu

2021. július 19.

Forrás: babaszoba.hu

Akinek a gyermeke július 23. és augusztus 23. között született, az igazán energikus, nagyhangú, ám kedves társat kapott az élethez.

Az Oroszlán gyerek elsődleges ismérve az energikusság, elevenség, intenzitás, szenvedély. Ő az örökmozgó, a sokat beszélő, az érdeklődő.
Mindig a középpontban van, szeret irányítani - híven az állatok királyához.
Nagyon szeret kapcsolódni: sok barátja van, igazi közösségű ember. Őt is kedvelik, hiszen mindig kitalál valamit.
Van benne egy jó adag huncutság, úgyhogy ad feladatot rendesen a felnőtteknek.
Fotó: Getty Images
Egyébként nemcsak a saját korosztályával jön ki jól: imád segíteni a felnőtteknek, tanít másokat, de maga is szívesen kérdez. Boldogan jelentkezik feladatokra, kihívásokra. Azt nem lehet mondani, hogy bátortalan lenne - furcsa is lenne ez egy "oroszlántól"!
És ha már oroszlán... igen, van benne egy jó adag hiúság. A nevelésében épp erre lehet apellálni! Szeret példakép lenni, kivívni mások elismerését. A dicséretért sok mindenre hajlandó még akkor is, ha alapvetően lustálkodó alkat. Így aztán többnyire jó tanuló, jól teljesít az alkotásban, sportban is. Igen szorgalmas, ambiciózus, kitartó. Erős benne a versenyszellem, aminek a hátulütője az, hogy nehezen képes veszíteni.
Extrovertált típus, ezért van az, hogy sok előadóművészünk született ebben a csillagjegyben.
Harcos személyiség is, és nemcsak magáért küzd, de másokért, a közösségért is. A gyengébbeket mindig megvédi, és nem használ tisztességtelen eszközöket, ha konfliktusra kerül a sor.
Érdekes, hogy ugyanakkor érzékeny: a kritikát nem viseli túl jól. Ha a hibáiról akarunk beszélgetni vele, óvatosan fogalmazzunk, különben csak ellenállásba ütközünk.
Nagyon határozott, pontos elképzelése van a dolgokról, ezért nehéz meggyőzni. Viszont nyugodtan mehetünk utána, általában jó ötletei vannak.
Szereti a zenét, a táncot, az éneklést - később a bulizást. Kamaszkorban ezzel még lehet gondunk...
Az irányítással nincsen baj, de arra figyelnünk kell, hogy ne igázzon le másokat, ne akarjon folyton uralkodni. Különben csak körülötte forog majd a világ.
Annak a szülőnek van nehéz dolga vele, aki esetleg szintén lobbanékony természetű. Ilyenkor muszáj néha engedni az Oroszlán gyermeknek, keresni a kompromisszumot, különben rengeteg vitájuk lesz. Ami fontos: önérzetében sose sértsük meg!
Érdemes lefoglalni az energiáit: nyugodtan küldhetjük délutánonként akár többféle szakkörre, edzésre is. A lényeg, hogy sok mozgás legyen benne!
Amivel bármilyen helyzetben könnyen levehetjük a lábáról, az a játék, a bolondozás: lelkesen vesz részt mindenben, ha azt látja, hogy mi is bevonódunk. Mivel társas lény, a szemlélődő, magányos elfoglaltság nem az ő műfaja.
Ami nehéz lehet szülőként, az az Oroszlán gyermek indulatossága, dühkitörései. Ehhez bizony türelemmel kell viszonyulnunk, mert ha mi is felcsattanunk, az csak olaj a tűzre.

Mivel eléggé énközpontú, fontos, hogy empátiára, mások megismerésére neveljük. Mutassunk neki olyan helyzeteket, amikben segíthet másoknak!
Jó foglalkozások lehetnek nekik: pénzügyes, katona, kereskedő, ékszerész, köztisztviselő, politikus.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ilyen még nem volt! Fotelből tisztítom a levegőt

Ahogy a legtöbb gyerekes családban, úgy nálunk sincs nyugta sosem a mosógépnek, a főzőlap és mikrohullámú sütő naponta többször is dolgozik. Ráadásul szellőztetek fűtésszezonban is. Hogy miért gond ez? Elmondom.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék