Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Operatív törzs: növekedett a 16 éven aluli fertőzöttek száma

Szerző: Babaszoba.hu

2020. október 27.

Forrás: HVG.hu

Intenzíven emelkedik a koronavírusos-betegek száma, a 40-49 évesek aránya a legmagasabb a regisztrált új fertőzöttek között. Növekszik a 16 éven aluli fertőzöttek száma is.

Operatív törzs: növekedett a 16 éven aluli fertőzöttek száma (fotó: Getty Images)
Az operatív törzs online sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy továbbra is intenzíven emelkedik a regisztrált koronavírus-betegek száma, ezzel együtt a halottaké és a kórházban kezelteké is - írja a hvg.hu. Az új fertőzöttek életkor szerinti megosztása változott: most a 40-49 éves közöttiek aránya a legmagasabb, ők az új fertőzöttek 20 százalékát teszik ki. Növekedett a 16 éven aluli fertőzöttek száma is, az összes fertőzés 5 százalékát teszik ki.
Kiss Róbert rendőr alezredes felhívta a figyelmet, hogy akár 150 ezer forintos szankció is kiszabható a karanténszabályt megszegőkre.
Újságírói kérdésekre válaszolva Müller elmondta, hogy a terhes vagy szoptató nők megfertőződésével is számolni kell, nekik azt javasolta, mindenképpen tájékoztassák orvosukat. Hozzátette, hogy egyelőre úgy tűnik, a koronavírus nem okoz fejlődési rendellenességet a magzatnál.
A szoptatásról elmondta, hogy javasolja, mivel légúti vírusról van szó, nem ezzel terjed a betegség, az édesanyáknak kell betartaniuk a szabályokat, melyek segítségével nem adják át a fertőzést az újszülötteknek.
A koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre nem látják, mikor következik be a lassulás. AZ RTL Klubnak arra a kérdésére nem adott választ, van-e olyan szám, amikor egyértelmű a további szigorítás szükségessége. Müller Cecília azt hangsúlyozta, hogy semmilyen szigorító szabály nem helyettesíti az egyéni felelősséget.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék