Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nyugdíjasokkal pótolják a hiányzó óvónőket

Szerző: Babaszoba.hu

2020. január 16.

Forrás: 24.hu

A szakemberhiány az óvodákban is egyre nagyobb gondot jelent. Nem csak a sulikban, orvosi rendelőkben kell a nyugdíjasoknak besegítenie.

A vidéki óvodák egyre nehezebb helyzetben vannak, ami a diplomás dolgozói létszámot illeti - derült ki az ATV Híradójából. Vannak olyan intézmények, ahol több éve betöltetlenek az álláshelyek - Nógrád megyében például jelenleg 150 üres óvónői pozíció van. A felújított nógrádszalóki óvoda vezetője, Kovács Bernadett az ATV-nek elmondta, hogy a fiatalok nem mennek óvónőnek, inkább olyan szakmát választanak, amivel több pénzt tudnak keresni. Akár bolti előadóként is jobban kereshetnek - érzékeltette az óvodavezető a diplomás óvónők bérproblémáját. 
Hiába ajánlanak a diplomás óvodapedagógusoknak lakást, közlekedési támogatást, valamivel magasabb fizetést a vidéki települések ovijaiban, mégsem sikerül bevonzani a diplomás szakembereket. A nógrádszalóki oviban nyugdíjas dolgozókkal tudják pótolni az aktív korú munkavállalókat. Ez országos szinten alkalmazott megoldásnak mondható. A szülőktől is jóval nagyobb áldozatot kíván meg a szakemberhiány: nekik is többet kell besegíteni.
Egyre nehezebb diplomás óvónőt találni

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék