Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nőtt a gyermekbántalmazást ábrázoló képek és videók netes forgalma

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 28.

Forrás: MTI

A koronavírus-járvány idején jelentősen megnőtt a gyermekbántalmazást ábrázoló képek és videók internetes megosztása és cseréje.

Nőtt a gyermekbántalmazást ábrázoló képek és videók netes forgalma (fotó: Getty Images)
Marija Pejcinovic Buric az Európa Tanács főtitkára közleményében kiemelte, az Európa Tanács vonatkozó, frissen közzétett jelentése szerint a koronavírus-járvány idején jelentősen megnőtt a gyermekbántalmazást ábrázoló képek és videók internetes megosztása és cseréje.
Kijelentette, a jelenségnek "tartósan káros" hatása van az érintett gyermekekre, mind a bántalmazás elkövetése, mind a képek online terjesztése idején. Hangsúlyozta: alapvető fontosságú a kiskorú áldozatok védelme, a szörnyű bűncselekmények kivizsgálása, és az őket ábrázoló internetes anyagok terjesztésének leállítása. Ennek azonban úgy kell történnie, hogy az teljes mértékben megfeleljen az emberi jogi elvárásoknak, és mindenekelőtt tiszteletben tartsák a gyermekek magánélethez való jogát - húzta alá.
Az Európa Tanács kész segíteni a döntéshozókat az automatizált technológiákkal kapcsolatos átfogó és kiegyensúlyozott megközelítés kialakításában a gyermekek szexuális bántalmazásával kapcsolatos anyagok hatékony felderítésére - közölte. Elmondta, a közzétett jelentés ajánlásokat tartalmaz. Olyan, a közérdeken alapuló keret létrehozására szólít fel, amely lehetővé teszi az internetes szolgáltatók számára, hogy rendszereik automatikusan észleljék, jelentsék és eltávolítsák az ilyen tartalmat. Egyidejűleg pedig biztosítsák a magánélet védelmét - tette hozzá az Európa Tanács főtitkára.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék