Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem mindegy, mikor ebédel a gyerek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 28. | Frissítve: 2021. szeptember 9.

Forrás: Medipress

Ha a gyerekeket megkérdezzük, hogy mi a kedvenc részük az iskolai napban, a többség a szünetet és az ebédet említi. Az, hogy erre azonban mikor kerül sor, nagy mértékben befolyásolja a gyerek egészségét, ideértve a testmozgást is, amit végez.

Nem mindegy, mikor ebédel a gyerek

"Az, hogy menyit és mit esznek a gyerekek, nagyban függ attól, hogy mikor van ebédidő az iskolákban illetve mikor van uzsonnaszünet" - fogalmaz a kutatást vezető Gabriella McLoughlin, a University of Illinois doktorandusza.
A kutatás során a szakemberek 151 olyan negyedikes és ötödikes gyereket vizsgáltak, akik szünet előtt illetve után ebédeltek. Mint kiderült, szünet közben a testmozgás és az étkezés szintén fontos a gyerekek számára, ám minél több lehetőségük nyílik a mozgásra, annál nagyobb eséllyel esznek bőséges adagot ebédre.
"Láthatjuk, hogy ha a gyerek egy hosszabb szünet idején ebédelt, kevesebb ételt hagyott meg. Valószínű, hogy az aktív testmozgás miatt jobban megéhezett, jobb lett az étvágya"- összegzi a lényeget Gabriella McLoughlin.
A szakember szerint fontos, hogy ebéd előtt a gyerek tudjon mozogni egy kicsit, hogy jobb étvággyal egyen.
Babaszoba: Az óvodásokra és kisiskolásokra is vonatkozik az, hogy jót teszünk azzal, ha evés előtt lehetőségük van a gyerekeknek a mozgásra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék