Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem lesz ingyenes influenza elleni oltás a gyerekeknek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. november 27.

Forrás: HVG.hu

Bár szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az idei influenzajárvány súlyosabb lesz a tavalyinál, nem bővítik azok körét, akik ingyen kaphatnak influenza elleni védőoltást.

Nem lesz ingyenes influenza elleni oltás a gyerekeknek

Szakemberek minden évben szorgalmazzák, hogy lehetőleg aki csak tudja oltassa be magát influenza ellen, idén erre különösen felhívták a figyelmet, mert arra lehet számítani, hogy a tavalyinál súlyosabb influenzajárvánnyal lesz dolgunk idén.
Jelenleg mintegy 1,3 millióan jogosultak az ingyenes influenza elleni védőoltásra: a 60 évesnél idősebbek, a cukorbetegek, a terhes nők, a tanárok és szociális dolgozók, az asztmások, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ők a háziorvostól kérhetik az oltást.
Szakács László MSZP-s képviselő az Emminél kérdezett rá arra, hogy lesz-e ingyenes oltás a 18 év alattiaknak is. Rétvári Bence szerint "az influenza elleni védőoltás elsődleges célja a súlyos, szövődménnyel járó megbetegedések megelőzése", ezért azok kapnak ingyenes oltást, akik a szövődményes influenza fertőzés rizikócsoportjába tartoznak. Így tehát nem bővítik azok körét, akik ingyenes influenza elleni védőoltást kaphatnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék