Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem csak a koronavírus miatt kérik a maszkviselést az iskolákban

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 2.

Forrás: eduline.hu/hvg.hu

Az oktatási intézmények komolyabban veszik a többi felső légúti megbetegedést is, mint a koronavírus-járványt megelőzően.

Az elmúlt két hétben több iskola is szigorított a járványügyi szabályain, és kötelezővé tette a maszkviselést a folyosókon, a mosdókban és a menzán - írja oktatási szakportálja, az Eduline nyomán a hvg.hu. Hozzáteszik, hogy sok iskolában eleve szigorúbb járványügyi előírásokkal indították a tanévet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által javasoltnál.
Nem csak a koronavírus miatt kérik a maszkviselést az iskolákban (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)
Több olyan iskola is van, amelyben a maszkhasználatot nemcsak a koronavírus-járvány miatt tették kötelezővé, hanem azért is, mert növekszik a felső légúti tünetek miatt hiányzó diákok száma. A gyermekorvosok már két héttel ezelőtt beszámoltak a közönséges vírusfertőzéses esetek számának megugrásáról országszerte.
Az Eduline cikkében több intézményt is példaként említenek, az általános- és középiskolák mellett olyan egyetem is van, ahol szintén ezért hoztak az intézkedéseket: a Debreceni Egyetem arra hivatkozva írta elő a maszkviselést, hogy a koronavírus-járvány mellett az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések is egyre jobban terjednek.
A portál arról is beszámolt, hogy eddig egyébként három vagy négy iskolát zártak be koronavírus-fertőzés miatt - legalábbis a Pedagógusok Szakszervezete ennyiről tud, és a szervezet alelnöke szerint további 10-15 intézményben rendeltek el egy-egy osztálynál digitális oktatást, nyilatkozta korábban az Infostartnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék