Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem beszélhetnének a tanárok a fizetésükről

Szerző: Babaszoba.hu

2019. október 9.

Forrás: 24.hu

Kampányt indítottak az alacsony fizetéseikről, most megtiltanák nekik, hogy beszéljenek róla.

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata még nyáron indított el egy kampányt, amiben pedagógusok mutatták meg, hogy mennyi a bérük. Most a Népszava birtokába került titoktartási nyilatkozatból az derül ki, hogy a Székesfehérvári Tankerülethez tartozó iskolák pedagógusainak megtiltanák, hogy fizetéseikről beszéljenek.
Nem beszélhetnének a tanárok a fizetésükről (fotó: iStock)
A titoktartási nyilatkozat aláíróinak vállalnia kell, hogy minden, feladatteljesítés közben tudomásukra jutott tényt, adatot, információt titokként kell kezelniük, azokat harmadik személy számára nem teszik hozzáférhetővé, nem hozhatják nyilvánosságra - írj a 24.hu.
Ide tartozik a diákok tanulmányaival kapcsolatos információk és a személyi juttatásokkal kapcsolatos adatok is, ráadásul a titoktartási kötelezettség a munkaviszony megszűnése után is élni fog. Ez alól csak bírósági vagy más hatósági titok kiadatási kötelezettség mentesíteni a tanárokat, ellenkező esetben fegyelmi indul ellenük.
A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint az ilyen fokú szigor jogsértő lehet, mert nemcsak az iskolai problémákról való beszélgetést gátolja, hanem a jogsegélyért a szakszervezethez fordulást is.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék