Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Napi 10 perc izzasztó mozgás jót tesz a gyerek szívének

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 21.

Forrás: Medipress

A legtöbb gyerekre és kamaszra jó hatással van, ha a finomabb mozgásformák helyett inkább intenzívebb sportra váltanak - derült ki egy kutatásból.

Napi 10 perc intenzív mozgás többet ér, mint 1 óra lazább mozgás


Nincs szükség órákig tartó kemény edzésre, már napi tíz perc intenzív testmozgás is komoly pozitív változásokat hozhat a gyerekek és kamaszok számára - derül ki egy friss kutatásból.
A szakemberek közel 11 600 gyereket vizsgáltak, akiknek életkora 4 év és 18 év között alakult, és az Egyesült Államok, Brazília és Európa különböző területein éltek. Az eredmény magáért beszél: ha a napi szintű, visszafogott intenzitású testnevelésórák helyett a gyerek tíz percen át izzad, ez elképesztő hatással a szív- és érrendszerre, valamint az anyagcserére.
"A rendszeres, napi szintű, intenzív mozgással elkerülhetőek a különféle szívproblémák, illetve az anyagcseregondok, a 2-es típusú diabétesz. Mindenképpen azt mondjuk, érdemes az egyórás, lazább aerob (nem megerőltető) jellegű mozgás helyett inkább tíz perc kemény kardióra váltani, hiszen az jobb hatással van hosszútávon a gyerek szervezetére" - fogalmaz a kutatást vezető Justin Moore.
A Medicine & Science in Sports & Exercise szerint ezzel együtt további vizsgálatokra is szükség van, hiszen számos egyéb tényező - a genetikai hajlam és az életmód - is jelentősen befolyásolja a betegségekre való hajlamot.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék