Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mostantól bármely magyar iskola kérhet lelki egészség foglalkozást az UNICEF-től

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 12.

Forrás: Telex.hu

Az UNICEF Lélekemelő Program keretén belül bármely magyar iskola rendelhet olyan ingyenes, interaktív előadásokat, foglalkozásokat, amelyek a gyerekek lelki egészségével foglalkoznak.

Mostantól bármely magyar iskola kérhet lelki egészség foglalkozást az UNICEF-től (fotó: Getty Images)
Ahogy a legfrissebb globális UNICEF-jelentés, úgy a szervezet aktuális hazai kutatása is azt mutatja, hogy a COVID-19 járvány lelki egészségre gyakorolt hatását még hosszú évekig érezhetik a gyermekek és a fiatalok - írja a Telex.hu.
Az UNICEF Magyarország elindította új projektjeit a Lélekemelő Programjának keretében, amely célzottan segíti a fiatalokat, a szülőket és a gyermekekkel foglalkozó szakembereket, írja a szervezet közleménye. A Lélekemelő Program keretén belül bármely magyar iskola rendelhet az UNICEF-től olyan ingyenes, interaktív előadásokat, amelyeknek kifejezetten a gyerekek mentális egészsége áll a fókuszában.
A programot a Lélekkel az Egészségért Alapítvánnyal (Sulinyugi szakmai csapattal) együttműködésben fejlesztették ki, óratematika rendszerben: többek között foglalkozik a gyermekek pszichés jólléthez való jogával, a lelki egészség megőrzésének fontosságával, a nehézségek korai felismerésével és egyes stresszlevezető technikák elsajátításával. Az előadásokat pszichológusok, egészségfejlesztő szakemberek tartják, 4-12. osztályosoknak. A foglalkozásokra a lelkiegeszsegora@unicef.hu email címen lehet jelentkezni.
Szintén az UNICEF Lélekemelő Programjának része egy, az érintett szülőknek szóló projekt, amelyet az UNICEF Magyarország a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriával és a Kapcsolódó Nevelés Egyesülettel együttműködésben dolgozott ki és tesz elérhetővé. Ennek célja, hogy szakmai segítséget kapjanak a szülők akkor is, ha anyagi lehetőségeik egyébként nem engednék meg, hogy szakemberhez forduljanak, amikor gyermekük mentális állapota azt indokolná. A szulocsoport@unicef.hu email címen jelentkezők 5-7 alkalmas szülőtámogató tréningen vehetnek részt ingyenesen, kiscsoportos formában, tapasztalt szakemberek vezetésével.
"Friss hazai kutatásunk szerint a szülők kétharmada érzi úgy, hogy gyermeke nem kapott érdemi segítséget, amikor erre mentális nehézségei miatt szüksége lett volna a járványidőszakban. Minél kisebb havi jövedelemből él a család, annál nagyobb arányban számoltak be arról, hogy egyedül érezték magukat a problémával. Szülőcsoportjainkba elsősorban olyanok jelentkezését várjuk, akik valamilyen szempontból hátrányos helyzetűek és ezért tényleges nehézséget jelent számukra, hogy megfeleljenek a gyermekük mentális egészségével kapcsolatos kihívásoknak, önerőből nem jutnának megfelelő szakmai segítséghez" - mondta Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék