Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mogyoróvajjal is lehet fogyni

Szerző: Babaszoba.hu

2016. március 11. | Frissítve: 2017. július 20.

Forrás: babaszoba.hu

Heti négyszer érdemes mogyoróvajat enni, ha szeretnénk, hogy a testtömeg-indexünk csökkenjen - derül ki a University of Houston kutatásából.

Mogyoróvajjal is lehet fogyni

Azok a gyerekek, akik nassolásként mogyoróvajat esznek, kisebb valószínűséggel híznak el, sőt: a fogyás is könnyebb számukra. A gyerekek többsége az étkezés főfogását kihagyva, ahelyett nassol.
Egy kutatás során olyan dél-amerikai származású általános iskolásokat vizsgáltak, akiknek nagy volt az esélyük arra, hogy elhízzanak. A kutatásból az derült ki, hogy azok a gyerekek, akik heti háromszor-négyszer mogyoróvajat ettek, könnyebben mondtak nemet az egészségtelen, hizlaló ételekre.
Az is kiderült, hogy a nassolás különösen a tinédzserekre jellemző, de felnőttkorban is komoly problémát okoz: akár extrém túlsúlyt is eredményezhet.
A kutatásban 270 latinó gyereket vizsgáltak. A gyerekek fele heti három-négy alkalommal mogyoróvajat kapott nassolásként 12 héten keresztül, majd további 12 hét kellett, amíg a módszer szokássá vált. A gyerekek másik fele legfeljebb heti egyszer kapott mogyoróvajat útban hazafelé az iskolabuszon. A mogyoróvaj egészséges, és az ember jóllakottnak érzi magát tőle.
"Jelenleg az elhízás a legnagyobb probléma, amivel a modern embernek szembe kell néznie. Szeretnénk azt hinni, hogy megelőzhető, de a személyes tapasztalatom az, hogy nem tudunk túl sokat tenni - egyelőre - a probléma ellen" - mondja a kutatást vezető Dr. Craig Johnston adjunktus.
A kísérlet végén a mogyoróvajat heti többször fogyasztó gyerekek leadtak a feleslegükből, mert nem ettek össze-vissza egészségtelen ételeket délután és egész este otthon.
"A probléma az, hogy rengeteg gyerek hagy ki egy főétkezést különböző okok miatt. A többség délután négy körül ér haza az iskolából, és a szülők ilyenkor többnyire még nincsenek otthon. A gyerekek ülnek a tévé előtt és esznek, esznek, amit találnak, hiszen az iskolában nem igazán ettek semmit"- foglalja össze a tapasztalatokat Dr. Johnston.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék