Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mit üzennek a tinik az emojikkal? Egy orvos figyelmeztetései a szülőknek

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 30.

Forrás: babaszoba.hu

Egy gyászoló orvos felvilágosítja a kamaszok szüleit a tizenévesek nyelvéről.

Fia, a tizenhat éves Sammy halála után döntött úgy dr. Laura Berman, hogy figyelmezteti szülőtársait azokról az emojikról, amelyekkel a kamaszok kommunikálnak, mivel több ilyen ikon is a kábítószerre utal.
Rejtélyesek - Fotó: Getty
Az orvosnő kamasz fia is a Snapchaten keresztül vette fel a kapcsolatot egy kábítószer-terjesztővel, akitől olyan drogokat kapott, amelyek később a halálát okozták. A tragédia óta Berman doktornő a gyermekek online védelmének szószólója lett - írja a Today.com.
- A gyerekek manapság gyakran hangulatjelekkel, emojikkal kommunikálnak, a szülőknek pedig fontos ezeket ismerni, hogy a gyerekük érzelmeit vagy akár a kábítószerhez való viszonyukat megismerjék - mondta Laura.
A gyászoló anya épp ezért nyilvánosságra hozta a kábítószerrel kapcsolatos hangulatjelek listáját - például a hópehely a kokainra utal, a szőlő a köhögés elleni szirupot jelenti és a rakéta a kábítószer-hatékonyságot jelzi.
A kábítószer-túladagolás okozta halálozás a koronavírus-járvány során rekordmagasságot ért el; az amerikai Nemzeti Biztonsági Tanács szerint az emberek nagyobb valószínűséggel halnak meg véletlenszerű túladagolás miatt, mint autóbalesetben...

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék