Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Minden negyedik fiatal mentális problémákkal küzd Németországban

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 25.

Forrás: Index.hu

Mentális betegségben szenved minden negyedik német fiatal, leginkább szorongással és depresszióval. A lányok nagyobb eséllyel lesznek depressziósak.

Minden negyedik fiatal mentális problémákkal küzd Németországban (fotó: iStock)
A németországi DAK egészségbiztosító adatai alapján - 800 ezer 10 és 17 év közötti fiatalt vizsgáltak - az derül ki, hogy 24 százalékuk szenved valamilyen mentális betegségben - írja az Index. Két százalékukat már diagnosztizáltak és kezeltek depresszióval, nagyjából ugyanennyien szorongásos zavarral küzdenek.
A kutatás szerint hasonló lehet az arány a teljes fiatalkorú német népesség körében, ami azt jelenti, hogy 238 ezer gyerek szenvedhet valamilyen mentális betegségben.
A leggyakoribb fiatalokat érintő betegségek listáján a mentális betegségek az 5. helyen állnak, a légzőszervi megbetegedések, fertőzések, szem- és bőrbetegségek után.
A kutatás szerint a lányok kétszer akkora eséllyel lesznek depressziósak, mint a fiúk. A két nem közötti eltérés 14 éves kortól kezd látványossá válni.
A DAK-nál biztosított fiatalok 17 százalékát antidepresszánssal kezelik, 8 százalékuk kórházi kezelést is kapott mentális betegség miatt.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék