Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Minden 4. gyerek analfabétaként fejezi be az általános iskolát

Szerző: Babaszoba.hu

2018. szeptember 24.

Forrás: HVG.hu

A munkáltatók szeretnék, ha ismét 18 éves korig tartana a tankötelezettség és egységes vizsgához kötnék az általános iskola befejezését, mert minden negyedik gyerek funkcionális analfabétaként kerül ki az iskolából.

A gyerekek negyede funkcionális analfabéta
Az RTL Híradója számolt be arról, hogy a munkaadói szövetség szerint a gyerekek negyede úgy kezdi el a középiskolát, hogy funkcionális analfabéta. A funkcionális analfabéta kifejezés nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem tud olvasni és írni az ember, hanem azt, hogy az írás , olvasás (szövegértés) szintje nem üti meg azt a színvonalat, ami lehetővé tenné az új információk feldolgozását. Ez hátrányosan befolyásolja a személyiség fejlődését, a problémamegoldó képességet is.
A munkaadói szövetség az ijesztő jelenségre, trendre való tekintettel arra kéri a kormányt, hogy állítsa vissza a tankötelezettséget 18 évre, és kötelező vizsgához kötnék az általános iskola befejezését. Gablini Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke arról beszélt az RTL-nek, hogy nem szabadna hagyni a gyerekek lemorzsolódását akkor, amikor a munkaerőhiány történelmi rekordokat dönt, minden évben 40-50 ezerrel kevesebben állnak munkába, mint ahányan nyugdíjba mennek.
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék