Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Miért nem elég, ha a szülő ad igazolást?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 23.

Forrás: Inforádió.hu

Módosítani szeretné az iskolai orvosi igazolásokra vonatkozó szabályokat a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. A szervezet elnöke szerint az orvoshoz fordulók nagy része nem betegség, hanem igazolás miatt keresi fel kezelőorvosát.

Miért nem elég, ha a szülő ad igazolást?

Póta György az InfoRádiónak azt mondta: javasolják, hogy a szülők által igazolható napok számát 6-ról 15-re emeljék.
"Jogosnak tartjuk, hogy vannak olyan a betegségek, amelyekből felépülve a gyermek csak orvosi igazolással mehessen vissza a közösségbe. Ám vannak olyan könnyebb betegségek, mint például egy nátha, vagy egy hasmenéses betegség, amelyek esetében orvosi vizsgálat nélkül is megoldódnak a gondok. Ilyenkor az orvoshoz fordulás egyetlen oka az igazolás" - mondta el az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.
Póta György hozzátette: az orvoshoz fordulások 40-50 százaléka is az igazolások miatt történik."Betegrendelésen betegek vannak. Közéjük kell beülni az igazolásért érkező gyógyult, egészséges gyermekeknek és várni, hogy kapjanak egy papírt. Ezért gondoljuk azt, hogy ezt az egész kérdést újra kellene tárgyalni" - mutatott rá a gyermekorvos.
A háziorvosok ezért javasolják, hogy a szülők által igazolható napok számát 6-ről 15-re emeljék meg. Az igazolható napok számának növelésével Póta György szerint nagyságrendekkel lehetne csökkenteni a szülők és az orvosok terheit is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék