Szerző:
Huták Judit
2016. február 3. | Frissítve: 2017. szeptember 11.
Forrás:
babaszoba.hu
A termékek készülhetnek valamilyen természetes forrásból (például növényekből, tengeri algákból), állhatnak a magnézium természetes sóiból, de mesterségesen, kémiai folyamatok segítségével is előállíthatják azokat a magnéziumvegyületeket, melyeket aztán a szervezetünk felhasználhat. Azonban ezeket a magnéziumsókat különbözőképpen hasznosítja a szervezetünk, vagyis más-más arányban képes azokat felszívni. A legjobb felszívódási aránya a tengervízből nyert magnézium-kloridnak van, míg a magnézium-oxidnak rendkívül alacsony, mindössze 4 százalék.
Mielőtt tehát döntünk egy magnéziumtartalmú étrend-kiegészítő mellett, érdemes nagyon alaposan áttanulmányozni az összetevők listáját, és kideríteni, hogy pontosan milyen formában található meg benne a magnézium. Hiába szerepel ugyanis a címkén az, hogy nagy mennyiségben tartalmaz egy-egy tabletta magnéziumot, ha a szervezetünk ebből csak nagyon kis mennyiséget tud valójában felhasználni.
Hozzászólások