Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mi a különbség a homeopátiás és a gyógynövényes szerek között?

Szerző: Dr. Lengyel Boglárka

2016. november 15.

Forrás: babaszoba.hu

Miért kell a homeopátia, ha egyszer gyógynövények is vannak - sok emberben felvetődik a kérdés. Van egyáltalán különbség? S ha van, akkor mi?

Homeopátia


A patikákban széles tárháza föllelhető a különféle gyógyszereknek, gyógyhatású készítményeknek. De a patikában legtöbbször sokan állnak sorba. Sokat kell várni, türelmetlenek a népek, és nem is jó az, ha a pult két oldalán zajló nagyon személyes beszélgetést egy egész sornyi ember hallja. Ha meg nem állnak sokan sorba, akkor a patikus esetleg nem tud megfelelő tanácsot adni, vagy nem akar, vagy nem mer, mert például kisgyerekkel kapcsolatos kérdésekben nem jártas. No, meg vizsgálatra sincs meg ott a lehetőség és a képzettség sem.
Ilyenkor hangzik el a mondat: keresse meg a gyermekorvost, kérdezze meg a szülő, mit javasol a doktor. Patikusból sokféle van. Orvosból is. Van, aki hagyományos gyógyszereket ír elő, hosszú évek alatt bevált terápiás módszerek alapján ad tanácsot. Van, aki a hagyományos gyógyszerek mellé homeopátiás szereket vagy fitoterápiás hatású gyógynövényeket ajánl. Ha a betegségek megelőzéséről, az enyhe betegségtünetek mérsékléséről van szó, nem is feltétlenül szükséges azonnal orvoshoz fordulni.
A jól összeállított házipatikából válogatott készítményekkel már otthon megkezdődhet a gyógyulás. A gyógynövényekből, azok különböző részeiből leggyakrabban tea készül, de készülhet olyan oldat, szirup, csepp, ami nagyobb koncentrációban tartalmazza a növények hatóanyagait, mint a teák. Ezek legtöbbször alkohol tartalmú kivonatok.
Az őszi-téli időszakban a légúti betegségek megelőzésére legtöbben az Echinacea növény hatóanyagát tartalmazó készítményeket keresik a gyógyszertárakban. Kapható belőle csepp, és található homeopátiás készítmény.
A homeopátiás gyógyszer alacsony hígításban tartalmazza a Bíbor kasvirág kivonatát, és nagy előnye, hogy alkoholt nem tartalmaz, így gyerekeknek is bátran adható. A homeopátiás szerek hatásosságát nagymértékben fokozza az a speciális gyógyszerkészítési eljárás, amelyet dinamizálásnak vagy potenciálásnak nevezünk.
Alapvető különbség tehát a gyógynövényből készült fitoterápiás szerek és a homeopátiás szerek között, hogy a homeopátiás gyógyszer készítése során nem tömény oldatot, hanem hígított és egyre jobban hígított oldatokat használunk, így elkerülhető a túladagolás veszélye, és mellékhatások sem fordulnak elő.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Bethesda: több, mint gyermekkórház (X)

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék