Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mézeskalács díszítési ötletek

Szerző: Babaszoba.hu

2021. december 7.

Forrás: babaszoba.hu

Ha advent, akkor indulhat a mézeskalács készítés. Sokféle recept van, ki az azonnal puha, ki a keményebb, napok alatt puhuló mézeskalácsra esküszik. De díszíteni a legjobb az egész sütésben, főleg, ha apró kezek is segítenek.

Mézeskalács díszítési ötletek (fotó: Getty Images)
Mézeskalács receptből sokféle elérhető a neten, mindegy is, hogy keményebbet, a karácsonyfára díszként felakaszthatót vagy az azonnal ehető, puha változatot kedvelitek, díszíteni biztosan fogjátok. Nem bonyolult, nyugodtan álljatok neki, gyerekkel is.
Amire szükséged lesz:
  • tojásfehérje
  • porcukor
  • tojássárgája
  • kakaópor
  • ételfesték
  • csokidrazsé
  • zselatin
  • ecset
  • habzsák
Díszíteni a már elkészült, kihűlt mézeskalácsot érdemes. Hogy milyen mintákat, díszítést választasz, az csak a fantáziádon múlik. Haladók mézeskalács házikót is készíthetnek.
A minták, díszek megrajzolásához írókára lesz szükséged: egy tojás fehérjét kemény habbá kell verni 20 dkg porcukorral. És itt jön a lényeg: az íróka egy sűrű, de könnyen felvihető anyag. Ha úgy nevezett terülőmázat szeretnél ##8211## ami kitölti a mézeskalácsodat, nem kontúrt húzol vele -, akkor kevesebb cukrot adj hozzá vagy vízzel hígítsd az alap írókát. Miután felvitted a terülőmázat (habzsákkal vagy ecsettel), mindenképpen várj pár órát, hogy megszáradjon.
Csokidrazséval, apró cukrokkal is lehet díszíteni a mézeskalács formánkat, ehhez is hasznos az íróka, ennek segítségével ragaszthatod fel a kalácsodra.
Ha fényesíteni szeretnék az alap formánkat, akkor egy tojássárgáját keverjünk habosra, adjunk hozzá ételfestéket, vigyük fel 2-3 rétegben. Száradás urán fényes lesz a kalácsunk. Ételfestékkel színezhetjük is a formánkat: 5 gramm zselatint keverjünk össze 75g langyos vízzel, adjuk hozzá az ételszínezéket és ecsettel vigyük fel a kalácsra. Ételfesték helyett használhatunk 1-2 evőkanál kakaóport, pár csepp citromlével és így színezhetjük a formánkat. Minél kevesebb kakaót használunk, annál világosabb lesz a festékünk színe.
Jó sütögetést!
(Inspiráció itt és itt)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék