Gyerek

Mesterecset: rajzpályázat gyerekeknek

Negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát a Magyar Államkincstár, MESTERECSET néven. Az idén új arculattal jelentkező pályázat március 14. napján indul a 6-18 éves korosztály megszólítva. A pályázatok beküldési határideje: 2018. április 22.
2018. Március 22.

A Kincstár folytatva a 2015. évben kezdett tradíciót az idei kezdeményezéssel is a gyermekek és szüleik figyelmét szeretné felhívni a megtakarítások és a pénzügyi ismeretek fontosságára. A pályázatok beküldési határideje: 2018. április 22.

Pályázati korcsoportok és témák:

  • 6 -9 év,téma: A kalandvágyó KINCSvadász
  • 10-14 év, téma: Mit rejt a KINCSes láda?
  • 15-18 év, téma: Amikor a KINCSet érő célok teljesülnek

A megújulás lényege, hogy az alkotásokat a pályázat hivatalos www.mesterecset-palyazat.hu weboldalán már elektronikus formában lehet benyújtani.

Idén először a közösségi médiának is kiemelt szerepe van a pályázat népszerűsítésében és a közönségszavazatok gyűjtésében, ezért a beérkezett műveket a Kincstár a Mesterecset Pályázat Facebook oldalán publikálja, ahol a pályázók minél több like összegyűjtésével célozhatják meg a fődíjat.

“Kiemelt célunk, hogy a pályázattal a pénzügyi ismeretek megszerzésére, takarékoskodásra buzdítsuk a gyermekeket, valamint felhívjuk a figyelmet az öngondoskodás fontosságára, mindeközben megmutathatják kreativitásukat is. A megújult forma, az online csatorna biztosítja, hogy a lehető legszélesebb kört szólíthassuk meg, hiszen az online interakcióknak köszönhetően a IV. Mesterecset Pályázat híre olyan közönséghez is eljuthat, akik ez idáig nem hallottak a lehetőségről, ám szeretnék megmutatni tehetségüket? – nyilatkozta Balatoni Ildikó pénzforgalmi elnökhelyettes.

Érdemes pályázni, hiszen az első három helyezett értékes nyereményben részesül, többek között üdülési-, sportszer-, játék vagy műszaki utalványokban. A különdíjas nyereményeket ezúttal a korosztályonként legtöbb Facebook like-ot begyűjtő pályázók kapják.

Alkoss! Fess! Rajzolj!

Forrás: Magyar Államkincstár