Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Melyik bankban lehet intézni a CSOK-ot?

2016. január 14.

Forrás: babaszoba.hu

Az Erste Bank majd január 18-tól fogadja a megváltozott feltételek melletti családi otthonteremtési kedvezménnyel és az új kamattámogatott lakáshitellel kapcsolatos igényléseket. Az OTP-nél és az FHB-nál már most is igényelhető a CSOK.

Melyik bankban lehet már intézni a CSOK-ot?


A tájékoztatás szerint addig is minden beérkező kérelmet regisztrál a bank.
Kiemelték, hogy az Ersténél továbbra is felhasználható marad a CSOK önerőként: vásárlás esetén a vételárnál, építés esetén pedig a költségvetésben veszik figyelembe.

A bank fokozott érdeklődésre számít a három gyermek után járó 10 millió forint támogatás igénylésénél és a kapcsolódó kamattámogatott hitelnél.

A tájékoztatásban emlékeztetnek: segíti a gyermekvállalókat, hogy a házaspárok közül elég ha csak az egyikük negyven év alatti a támogatás igénylésekor, másrészt nem elvárás az sem, hogy ne legyen egyéb ingatlantulajdona az igénylőknek. Nincs felső korlát a hasznos alapterületre, valamint a négyzetméterre jutó árra sem.

Akik élnek a 10 millió forintos támogatási összeg lehetőségével, vállalva a 3 gyermeket, új lakás vásárlása, vagy építése esetén jogosultak lehetnek 10 millió forint kamattámogatott hitel felvételére is. Ezen felül új lakás építése esetén adó-visszatérítési támogatásban is részesülhetnek az igénylők - áll az Erste a tájékoztatásában.

A múlt héten két bank, az OTP és az FHB jelezte, hogy fiókjaikban már elérhetők az új otthonteremtési támogatások.

Ide kapcsolódnak:
 • Átrendeződhet a lakáspiac a CSOK miatt
 • Ekkora büntetőkamatot kell fizetni, ha nem jön össze a gyerek
 • Megugrott a kereslet az új lakások iránt
 • Hozzászólások

  Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

  A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék