Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Megvan, mivel töltik a neten a gyerekek a legtöbb időt

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 22.

Forrás: 24.hu

Felmérést végeztek arról, milyen online tartalmak iránt érdeklődtek a gyerekek 2021 nyarán.

A YouTube-on töltik a gyerekek a legtöbb időt (fotó: Getty Images)
A Kaspersky biztonsági cég kutatásban azt vizsgálta, hogy milyen online tartalmak iránt érdeklődtek a gyerekek 2021 nyarán - írja a 24.hu.
A nyár a legjobb időszak a kikapcsolódásra és a szórakozásra, hiszen nincs iskola, nincsenek órák, és nincsenek házi feladatok. Ilyenkor a gyerekeknek több idejük van a különféle tartalmak fogyasztására, a bloggerek nézésére, az online játékokra és a barátokkal való csetelésre - írja közleményében a Kaspersky. A cég Safe Kids alkalmazásának használói által önként rendelkezésre bocsátott névtelenített adatok, valamint a legnépszerűbb androidos alkalmazás- és weboldal-kategóriák elemzésével vizsgálta, milyen online tartalmak iránt érdeklődtek a gyerekek idén nyáron.
A felmérés alapján a gyerekek a YouTube-on töltötték a legtöbb időt (32,9%). Idén nyáron a TikTok (19%) megelőzte a WhatsAppot (16%).
A gyerekeket leginkább a videók és a YouTube érdekelte, és ezen belül is főleg a videójátékokkal kapcsolatos tartalmakra kerestek rá (32,3%), például Let's Play végigjátszásokra. A nyár legközkedveltebb játéka a Minecraft volt (25,9%), a Brawl Stars (4,9%) pedig megelőzte a Robloxot (4,6%).
A YouTube-on végzett internetes keresések csaknem ötöde (18,4%-a) előadókra és klipekre irányult a gyerekek körében. A nyár legnépszerűbb slágere a Masked Wolf Astronaut In The Ocean című száma volt, a legközkedveltebb előadók pedig Ariana Grande és Lil Nas X lettek.
Érdekesség, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál is népszerűnek bizonyult a gyerekek és a kamaszok körében.
A kutatásból kiderült, hogy a gyerekek nem annyira gyakran változtatnak a preferenciáikon, és továbbra is ugyanazt a fajta tartalmat nézik, csak a fő karakterek változnak - nyilatkozta Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója. Hozzátette, hogy a gyerekeket jobban érdekli a zene, mint a sport: a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság vagy a tokiói olimpia sem keltették fel az érdeklődésüket.
A Kaspersky azt javasolja, hogy a szülők nézzék meg, hol töltik a gyerekek az idejüket az online térben, és vizsgálják meg, hogyan lehet a legjobban gondoskodni a biztonságukról. Vegyék fontolóra a szülői felügyeleti alkalmazások letöltését, és magyarázzák el a gyerekeknek, hogyan lehetnek biztonságban az online térben, mi az, amit soha, semmilyen körülmények között nem szabad megosztani az interneten.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék